Gemeente Nuth


Wethouder Kockelkoren dient ontslag in

Wethouder Huub Kockelkoren (PvdA), portefeuillehouder Openbare Werken heeft bekend gemaakt met ingang van 29 september aanstaande zijn ontslag in te dienen. De heer Kockelkoren heeft hiervan in de raadsvergadering van 23 september jl. mededeling aan gemeenteraad gedaan. Hij blijft in functie tot het moment waarop zijn opvolger zijn benoeming heeft aanvaard. Hieronder kunt u de tekst lezen die de heer Kockelkoren heeft uitgesproken.

Meneer de voorzitter, geachte leden van de Raad,

Â

Ik ben meer dan 25 jaar actief in de Nuthse gemeentepolitiek. Jaren waarin ik met plezier heb gewerkt. De laatste zes jaren zijn echter tumultueus geweest. Vooral daar waar ik werkte voor de gemeente Nuth en haar inwoners.

Â

De jaren dat ik in de politiek en het bestuur zit heb ik steeds duidelijk mijn mening gegeven. Altijd gemotiveerd aangegeven waarom ik bepaalde zaken wel, of niet, wilde. Ik wist en weet dat je in de afweging van algemeen belang en individueel en/of groepsbelang niet iedereen tevreden kunt stellen. Daarvoor hebben mijn kiezers mij ook niet gekozen. Ik kan aan iedereen oprecht verantwoording afleggen over mijn inzet en resultaten. Vervolgens is het aan iedereen zelf om te beoordelen wat zij of hij daarvan vindt.

Â

Momenteel ervaar ik echter onrechtvaardigheid.

Ik zie dat op aangedane onrechtvaardigheid niet wordt gereageerd. Een cultuur die volgens mij slecht is voor Nuth en haar inwoners.

Â

Bijvoorbeeld:

Als de gemeente in een kwaad daglicht wordt gesteld, komt ze niet voor zichzelf op. De motivering hiervoor is dan dat een reactie alleen maar averechts werkt. Nuth kruipt in zijn schulp en hoopt dat het overwaait. Ik vind dat jammer.

Â

Ik bereikte een grens op de dag dat ik in de krant las âwethouder van Nuth misleidt de VNGâ. In mijn optiek kun je daar maar op twee manieren op reageren.

Door te stellen dat de wethouder niet namens de gemeente heeft gesproken of

Door te stellen dat het verhaal in de krant niet kloptÂ

Niet reageren, is volgens mij onmogelijk. En dat is precies wat er is gebeurd. Voor mij betekent dat, dat de gemeente haar zelfrespect heeft verloren.

Voor mij betekent dit, dat hier mijn politieke loopbaan eindigt. Ik wil niet werken voor een gemeente zonder zelfrespect. Immers zonder zelfrespect vervallen al heel snel vele voor mij belangrijke waarden.

Â

Ik neem hierbij dan ook ontslag en zal dit morgen schriftelijk bevestigen. U kunt op mij rekenen tot en met de laatste werkdag voordat mijn opvolger aantreedt. Al die tijd zal ik met volle inzet blijven werken in het belang van de gemeente Nuth en haar inwoners.

Â

Ik dank u voor uw aandacht en het vertrouwen dat u mij en mijn werk heeft gegeven.

Ik wens Nuth en haar inwoners het allerbeste toe.

Â

Bedankt.