Gemeente Alkemade


Bijeenkomsten over maatschappelijke stages in regio Holland Rijnland 24-09-2008

Op 29 september en 9 oktober 2008 organiseren de in Holland Rijnland samenwerkende gemeenten werk- en doebijeenkomsten maatschappelijke stage. Deze zijn bedoeld voor scholen, makelaars van vrijwilligerswerk, het vrijwilligerswerk en gemeenten. Tijdens de bijeenkomsten staan het bouwen aan vertrouwen en samenwerking voor succesvolle maatschappelijke stages in de regio Holland Rijnland centraal.

Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma. Leerlingen die vanaf dat schooljaar instromen in het voortgezet onderwijs moeten een maatschappelijke stage lopen van minimaal 72 uur. Scholen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de stages. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het vormgeven van de makelaarsfunctie, dus de schakelfunctie tussen leerlingen, scholen en instellingen die stageplaatsen aanbieden. Goede informatie, communicatie en samenwerking tussen scholen, instellingen en gemeenten, ook over gemeentegrenzen heen, zijn de sleutels tot succes. Daarom heeft het samenwerkingsverband Holland Rijnland het initiatief genomen deze bijeenkomsten te organiseren.

Bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomsten worden alle betrokkenen geïnformeerd, zijn er workshops en kan men kennis met elkaar maken. Daarnaast kunnen nadere afspraken worden gemaakt om samen te werken aan goede maatschappelijke stages voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs in 2011 in Holland Rijnland. Meer informatie en aanmelding via e-mail tboerma@pjpartners.nl