Politie Hollands Midden
---




Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 29 september 2008

---


Politie Hollands Midden Politie neemt zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles
De politie heeft het afgelopen weekend zeven rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Twee waren betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Van één van de bestuurders werd een bloedproef afgenomen, een ander weigerde iedere medewerking en een van een derde kon het rijbewijs niet worden ingenomen omdat het van hem als was ingenomen. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk hield de politie vrijdag 26 september rond 23.15 uur op de Van de Mortelstraat een 44 jarige automobilist uit Noordwijk aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 675 ug/l. Niet de eerste keer voor hem. In 2004 werd bij hem 440 ug/l. vastgesteld.
Zaterdag 27 september rond 18.40 uur zette een 45 jarige man uit Noordwijk zijn auto achteruit tegen een andere auto. Dit gebeurde op het Bonnikeplein. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 725 ug/l.

In Katwijk stelden agenten zondag 28 september op de Colijnstraat rond 19.40 uur vast dat een 37 jarige man uit Valkenburg ondanks een ingevorderd rijbewijs toch was gaan rijden. Vier dagen was zijn rijbewijs voor het rijden onder invloed ingevorderd. Ook nu verkeerde de man onder invloed van alcohol. Hij werd dan ook aangehouden en er volgde een ademanalyse. Die analyse gaf als uitslag 1150 ug/l.

In Leiderdorp werd zaterdag 27 september rond 20.45 uur op de Provincialeweg N445 een 36 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 815 ug/l.

In Nieuwkoop betrapte de politie zaterdag 27 september rond 00.20 uur een 31 jarige man uit Nieuwkoop op het rijden onder invloed. Hij werd in zijn auto op de Nieuwveenseweg gecontroleerd. Bij die controle bleek niet alleen van drankgebruik, uitslag ademanalyse van 495 ug/l., maar bleek hij ook nog een rij-ontzegging te hebben tot 11 oktober omdat hij al eens eerder met te veel drank op was betrapt. Ook moest hij zijn rijbewijs nog inleveren en had hij nog een vonnis open staan van 618 euro of tien dagen zitten. Na de betaling kon de man het politiebureau weer verlaten.

In Alphen aan den Rijn reed vrijdag 26 september rond 16.30 uur een 62 jarige automobiliste uit Alphen, onder invloed van alcohol, een parkeervak uit waarna ze tegen een boom en een aanhangwagen botst. Via het trottoir botst ze vervolgens met hoge snelheid tegen een auto waarna er nog twee auto's beschadigd raken. Deze eerste geramde auto raakt door de harde klap de gevel van een woning. Niet alleen de gevel raakte beschadigd, maar ook de binnenzijde van de woning (scheuren in de muur). Een voorbijrijdende fietser werd gelukkig niet geraakt. Vanwege een lekkende gas tank van de auto komt de brandweer ter plaatse, evenals de bouwinspecteur van de gemeente om de woning te bekijken en de verkeersdienst voor het onderzoek. De vrouw is aangehouden na een indicatieblaastest. In het ziekenhuis is een bloedonderzoek gedaan om vast te stellen hoeveel de vrouw gedronken heeft. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Door het ongeval loopt de vrouw een gebroken knie op.
Zondag 28 september rond 02.20 uur controleerde de politie een 56 jarige automobiliste uit Nieuwveen. Zij vertoonde alle symptomen van een te veel aan alcoholgebruik maar weigerde iedere medewerking om dit te onderzoeken. Een ademanalyse of vervangende bloedproef werd dan ook niet gedaan. Wel maakt de politie proces-verbaal tegen haar op voor dit misdrijf. In 2001 en 2005 was de vrouw al eerder door de politie betrapt op het rijden onder invloed.

In Moordrecht controleerde de politie zaterdag 27 september rond 00.10 uur op de Klutendreef een 22 jarige automobilist uit Moordrecht. Bij deze beginnend bestuurder werd te veel drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog 21 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Eén van de bestuurders was betrokken bij een ongeval. Het ging hier om de plaatsen Voorhout, Lisse, Sassenheim, Noordwijk ( 4 x ), Leiden, Leiderdorp ( 5 x ), Voorschoten, Ter Aar, Hazerswoude - dorp, Ter Aar ( 2 x ), Alphen aan den Rijn, Reeuwijk en Gouda. In Lisse ging het om een 25 jarige automobilist die zaterdag 27 september rond 19.40 uur op de Heereweg een bocht niet goed kon houden en een paal raakte. Hij bleek onder invloed te zijn met een ademanalyse-uitslag van 455 ug/l.
In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Roelofarendsveen Diefstal geld bij pinnen
Een 61 jarige vrouw uit Roelofarendsveen is vrijdag 29 september rond 14.40 uur bestolen van een geldbedrag door een keurig geklede man en vrouw van beiden ongeveer 25 jaar. Dit gebeurde in een pinautomatenruimte van een bank aan het Noordeinde. Op het moment dat de vrouw bezig was te pinnen drongen de twee zich op en wisten toetsen in te drukken en waren even kort in het bezit van de pinpas. Ook werd de vrouw bij de automaat weggeduwd. Zo snel als het de vrouw overkwam zo snel waren de twee ook weer weg. De vrouw alarmeerde onmiddellijk bankpersoneel en kwam er toen achter dat ze een geldbedrag hadden weten te pinnen. Een poging van de vrouw en bankpersoneel om de twee in het dorp terug te vinden liep op niets uit. De politie doet onderzoek in deze zaak en hoopt dat er mensen zijn die rond dat tijdstip een keurig geklede man en vrouw bij de ingang van de bank hebben gezien. Toen de vrouw de bank binnenging zaten de twee op betonnen bollen voor het gebouw. Mensen die denken te kunnen helpen bij het oplossen van dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de politie in Roelofarendsveen via 0900-8844.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte van inbraken in auto's aangehouden
De politie heeft maandag 29 september rond 07.30 uur in een tuin van een woning aan de Waterschapsweg een 22 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was op de vlucht voor zoekende agenten en verschool zich daar. Agenten waren rond 04.30 uur naar de wijk Esse hoog gegaan na meldingen dat daar was ingebroken in auto's en dat daar twee daders waren gezien. In totaal telt de politie nu zes aangiften. Op de Lek werd in drie auto's ingebroken en verder op de Gouwe, de Donau en de Eendendaal. Uit de auto's werd navigatieapparatuur en werden radio-cd-spelers gestolen. Een zoektocht naar de twee leverde één aanhouding op, enkele gestolen goederen, en een auto die vermoedelijk van de daders is. Deze auto heeft de politie voor het onderzoek in beslag genomen en naar een plaats van onderzoek laten vervoeren. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

---------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------------

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326