Uitgeverij het Spectrum


De 19e editie van de Wijnalmanak is dikker dan ooit!

Dit jaar is alweer de 19e editie van de persen gerold en de Wijnalmanak is dikker dan ooit. Duijker die ooit met het schrijven begon geeft het stokje langzaam over aan Hamersma. Duijker: "Genoeg is genoeg". Duijker en Hamersma hebben enkele jaren samen wijnen geproefd. Dit jaar was het alleen Hamersma die de wijnen door de mond liet gaan.

Om de Wijnalmanak te maken hebben Hamersma en Duijker in alle jaren bijna 40.000 wijnen geproefd. Dit is een behoorlijk karwei zegt Hamersma maar: "Iemand moet het doen". Dat Duijker en Hamersma het proeven en beschrijven van de wijnen niet voor niets doen mag, gezien de verkoopaantallen, duidelijk zijn. In de 18 voorgaande edities zijn er ruim 500.000 exemplaren van de Wijnalmanak verkocht, waarmee de Wijnalmanak het best verkochte wijnboek in Nederland is. Dit is het niet verwonderlijk aangezien het Productschap Wijn constateerde dat een bijna 80 procent van alle Nederlandse huishoudens wel eens wijn koopt. Bovendien concludeert Trendbox dat de kennis van de Nederlandse wijndrinker toeneemt. Behalve de wijndorst neemt ook de dorst naar informatie toe.

Voor deze 19e editie proefde Harold Hamersma ruim 3400 wijnen, dit keer tot 5,50 euro. De allerlekkerste wijnen, bijna 1200, staan in deze gids. Bij elke wijn staat een smaakbeschrijving en waar u hem tegen welke prijs kunt kopen. De sterwijnen staan in een apart kader vermeld en bij elke sterwijn wordt een smakelijke eettip gegeven. Nieuw is de 'medaillespiegel', waardoor u in één oogopslag kunt zien wat de Wijnalmanak-prestaties zijn van uw favoriete supermarkt, speciaalzaak, slijterij of wijnland.

De Wijnalmanak bevat de allerlekkerste wijnen ook een aantal absolute winnaars:

Wijnalmanak rode wijn van het jaar Eagle Crest Shiraz Malbec 2006, Zuid-Afrika, Great Grapes
Wijnalmanak witte wijn van het jaar El Cerrillo Chardonnay Sémillon 2008 Chili, LFE /
Wordt ook geleverd onder het label: Doña Dominga Chardonnay Sémillon 2008 Chili, LFE Wijnalmanak rosé van het jaar Rosafino, Spanje, LFE

Wijn is op heel veel verkooppunten beschikbaar, zie ook de handige registers in de Wijnalmanak.
De verkooppunten met de beste wijnen zijn als volgt:

Wijnalmanak Wijnsupermarkt van het jaar Plus Wijnalmanak Slijterij van het jaar DirckIII Wijnalmanak Wijnspeciaalzaak van het jaar Wijnkoperij Henri Bloem


Bestellen:

Wijnalmanak 2009
Wijnalmanak 2009
Harold Hamersma & H. Duijker