Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

B&W spraken met inwoners van Gelselaar over leefbaarheid van hun kern

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 september Gelselaar bezocht. Tijdens de informatieavond spraken de collegeleden met de inwoners over onder andere het beschermd dorpsgezicht van Gelselaar, woningbouw en ruimte en verkeersveiligheid rondom scholen.

De bestuurders en inwoners spraken onder andere over de status van beschermd dorpsgezicht en de vertaling naar het bestemmingsplan. De inwoners van Gelselaar riepen de gemeente op de procedures hiervoor op elkaar af te stemmen, zodat er geen onnodige problemen voor de inwoners van Gelselaar ontstaan.

Woningbouw

De Gelselaarse bevolking vindt het belangrijk dat de toekomstige woningbouw gefaseerd wordt uitgevoerd, zodat de woningen voor de inwoners van Gelselaar beschikbaar komen. Woningen voor starters zijn volgens hen, noodzakelijk voor de leefbaarheid van dorp.

Verkeersveiligheid rondom scholen

Tijdens de infoavond werd ook gesproken over de verkeersveiligheid in het dorp. De bevolking van Gelselaar is van mening dat het dorp nog niet voldoende als 30 km zone is ingericht. Daarnaast vormde de verkeerssituatie rondom de school het onderwerp van gesprek. Het college erkende dat er verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan, maar gaf aan dat de verkeersveiligheid vooral een verantwoordelijkheid is van de schoolleiding en de ouders.

Creativiteit en maatwerk

Al met al werd duidelijk dat in het dorp Gelselaar getypeerd kan worden al een `actief' dorp met een duidelijke visie op de toekomst. De inwoners van Gelselaar zijn trots op hun dorp en zetten zich actief in om dit zo te houden. Dit werd bevestigd door de woorden van de voorzitter van Gelselaars Belang, die pleitte voor creativiteit en maatwerk in de kleine kernen om deze leefbaar te houden.

Trefwoorden Kleine kernen
Wijk/regio Gelselaar
Mutatiedatum 29/09/2008