Ingezonden persbericht


Kamercentrale Utrecht
Statenfractie provincie Utrecht


- PERSBERICHT -

Wisselingen binnen VVD Statenfractie

Utrecht, 26 september 2008 - Nadat de fractie vorige week vrijdag unaniem heeft ingestemd met het nieuwe coalitie akkoord, heeft een deel van de fractie besloten terug te treden uit Provinciale Staten. Het betreft 4 fractieleden die plaats zullen maken voor vier nieuwe VVD Statenleden, die in de Statenvergadering van 29 september zullen worden benoemd.

Allereerst betreft het de voormalig fractievoorzitter David van den Burg en voormalig vice fractievoorzitter Fred Vos. Zij maken deze keuze op basis van hun politieke geloofwaardigheid. Voor beide scheidende Statenleden geldt dat zij zich zeer nadrukkelijk verbonden hadden aan de koers die begin juli was ingezet. Beiden hebben de afgelopen weken ervoor gekozen pas na de finale inhoudelijke afweging hun beslissing kenbaar te maken. Zo hebben zij nog wel hun medewerking kunnen verlenen aan de totstandkoming van het nu overeengekomen coalitieakkoord.

Tevens hebben ook fractieleden Esther Dijk en Els de Graaff besloten de fractie te verlaten. Zij geven aan moeite te hebben met het proces en de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Zij menen hierdoor niet meer met dezelfde energie als voorheen hun Statenlidmaatschap te kunnen vervullen. Ook zij hebben nog hun medewerking kunnen geven bij de totstandkoming van het coalitieakkoord.

De achtergebleven Statenleden van de VVD betreuren het vertrek van hun gewaarde collega's, maar spreken ook hun waardering uit voor de inzet die zij ondanks alles tot het einde aan toe hebben getoond.

"Natuurlijk is het spijtig als je afscheid moet nemen van zulke gedreven en professionele mensen. Zeker als je bedenkt dat alle vier tot de laatste fractievergadering van vorige week vrijdag zich voor de volle 100% voor de provincie en in het bijzonder de VVD hebben ingezet.", aldus de huidige fractievoorzitter Remco van Lunteren.

Maandag 29 september a.s. zullen er tijdens de Statenvergadering dus vier nieuwe Statenleden worden benoemd. Inge Walta en Leo Nooteboom beiden woonachtig in Veenendaal. Dicky Lamers, voormalig Statenlid en woonachtig in Nieuwegein en Paul Kelder uit de Utrechtse Heuvelrug.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (