Gemeente Grave

30 september: Gemeenteraad houdt openbaar debat over welstand

Praat mee op 30 september

Dinsdag 30 september organiseert de gemeenteraad van Grave een debat over het Welstandbeleid in onze gemeente. De raad neemt in het najaar van 2008 een besluit over hoe de gemeente in de toekomst omgaat met Welstand. Voorafgaand aan dit besluit willen de raadsleden met inwoners en mensen die beroepsmatig met Welstand te maken hebben, van gedachten wisselen.

Programma:


- korte toelichting op Welstand (wat is Welstand, hoe is het ontstaan en hoe krijgt het momenteel vorm in Grave);


- een voorstander en een tegenstander van afschaffing van de welstandscommissie leggen uit waarom zij tot hun standpunt zijn gekomen;


- gastsprekers, raadsleden en publiek gaan met elkaar in discussie over de uiteenlopende standpunten en de gewenste koers voor Grave.

Burgemeester W. Delissen van Tongerlo is discussieleider.

Welstand

Welstand heeft te maken met de kwaliteit van de inrichting van de leefomgeving en dan met name met de zichtbare kanten daarvan. Hoe moeten de bebouwde omgeving en de openbare ruimte er uit zien wat betreft, vormgeving, hoogte, kleur- en materiaalgebruik en dergelijke? Welke eisen en richtlijnen stel je daarvoor op en hoe toets je aanvragen voor bouwvergunningen hieraan? Hoe zorg je dat regels en procedures duidelijk en werkbaar zijn voor inwoners? De Welstandscommissie speelt hierin een belangrijke rol.

Informatie

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 september in het Palazzo Theater in Grave en begint om 20.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie bij dhr. J. Roelofs, griffier (0486) 477 260.