Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke start grote opknapbeurt Het Breed

Vrijdagmiddag 26 september jl. vond de feestelijke start plaats van de grote opknapbeurt van Het Breed. Het Breed, ook wel het Plan van Gool genoemd, is een spraakmakend project uit de jaren zestig in Amsterdam-Noord.

Renovatie in het groot

Eigen Haard, Ymere, Eneco en het stadsdeel Amsterdam-Noord werken samen aan een duurzame toekomst van Het Breed. De komende drie jaar worden alle woningen en gebouwen ingrijpend verbeterd en wordt een nieuwe, milieuvriendelijke warmtevoorziening gerealiseerd. Na de grote opknapbeurt is Het Breed een modern, duurzaam en comfortabel wooncomplex dat niets van het oude, architectonische elan verloren heeft.

De grote opknapbeurt van Het Breed is in veel opzichten imposant. Ten eerste gaat het om ruim 1150 woningen en dus om zeer veel bewoners. Daarnaast gaat het om een zeer fijnmazige planning om de overlast van bewoners tot het minimum te beperken. Per twee weken wordt in tien woningen onder en naast elkaar gewerkt. De corporaties hebben logeerwoningen gereserveerd waar bewoners tijdens de grote opknapbeurt, die per woning ongeveer twee weken duurt, kunnen verblijven.