Persberichten Heuvelrug, 10.55 uur

UTRECHT, 30-09-2008

Bejaarde vrouw oog in oog met insluiper

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Maandagmiddag omstreeks 14.10 uur kwam een 77-jarige bewoonster van een verzorgingstehuis aan de Hoofdstraat oog in oog te staan met een insluiper.

De verdachte, een 38-jarige man uit Enkhuizen, sloop de kamer van de vrouw binnen, ging ongevraagd tegenover haar zitten en op een later moment liep hij naar de kamerdeur en deed deze van binnenuit op slot. De bewoonster zag toen kans op de noodknop te drukken waarna zij werd geholpen door personeel. De verdachte had de kamer toen via de achterzijde reeds verlaten, maar werd buiten alsnog geconfronteerd met de politie die hem aanhield.

De man werd overgebracht naar het bureau in Doorn, alwaar bleek dat hij nog 28 dagen hechtenis tegoed heeft. Hierop is de verdachte gehouden en ingesloten.

Fietsendieven

RHENEN - De politie kreeg maandagmiddag omstreeks 14.15 uur een melding dat twee mannen op het NS station mogelijk fietsen zouden stelen.

Toen de politie ter plaatste kwam waren de twee verdachten al gevlucht. Een getuige voorzag de politie van het kenteken van de auto waarin ze waren weggereden. Beide heren afkomstig uit Nijmegen, één van 28 jaar en één van 29 jaar, konden worden aangehouden in Nijmegen. In overleg met de politie in Gelderland-Zuid werden de twee mannen overgebracht Veenendaal alwaar zij konden worden verhoord.

Beide verdachten zijn ingesloten.

Controles op fietsverlichting tijdens donkere maanden RHENEN In de maanden oktober, november en december gaat de politie weer extra controleren op fietsverlichting. Goede zichtbaarheid van fietsers is voor de verkeersveiligheid van groot belang. Vooral nu het s ochtends later licht is en s avonds weer eerder donker wordt. De politie treedt direct verbaliserend op. Als een fietser geen voor- en/of achterlicht aan heeft, kost hem dat 20 euro. Geen reflectie op trappers of wielen kost eveneens 20 euro.

Winkeldievegge aangehouden

VEENENDAAL - Op maandagmiddag omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding uit een winkel aan de Hoofdstraat dat er een vrouw schoenen wilde meenemen zonder te betalen.

Deze vrouw, 37 jaar en afkomstig uit Bilthoven, probeerde met een smoes het verhaal te verdraaien. Verificatie wees uit dat dit verhaal niet klopte. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Met een bekeuring mocht zij het bureau weer verlaten.

Rijden onder invloed
ACHTERBERG - In de nacht van maandag op dinsdag werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 01.00 uur werd de 41-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op de Noordelijke Meentsteeg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 455 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor vier uur.