Gemeente Lelystad

Uitzetten papiercontainers in Lelystad op schema

De grote uitzetactie van 24.500 papiercontainers voor bewoners van laagbouw is 1 september gestart. Het uitzetten loopt ruimschoots op schema en inmiddels is ruim de helft van de containers bezorgd.

* Er zijn inmiddels ongeveer 10.000 papiercontainers uitgezet. De volgende wijken hebben inmiddels de container ontvangen: Zuiderzeewijk, Suyderseeboulevard, Houtribhoogte, Karveel, Golfpark, Lommerijk, Golresort, Parkhaven, Boeier, Lelystadhaven, Oostvaarderswijk, Woonhavenpad, Hollandse Hout, Archipel, Kogge, Kempenaar, Schouw en Hanzepark, Kamp, Griend, Horst en Zoom.
* In de Zuiderzeewijk is vorige week maandag voor het eerst ingezameld met de papiercontainer. Dit zijn circa 1310 aansluitingen en er werd hier 19 ton oud papier opgehaald. Dit zijn 2 grote inzamelwagens vol. Voorheen werd hier ongeveer 13 ton ingezameld.

* De 4648 bewoners met een verzamelcontainer (bijvoorbeeld bij de flats) krijgen volgende week een brief met nieuwe inzameldagen voor het papier.

* HVC inzameling / Flevocollect (het bedrijf dat in Lelystad voor de inzameling van afval zorgt) krijgt gemiddeld 10 telefoontjes per dag over de papiercontainer. Op dit moment wil 98,5% van de bewoners de container houden. Het is namelijk mogelijk om de container na 8 weken in te ruilen voor een kleiner exemplaar of helemaal terug te geven. De meeste bewoners zijn dus blij met de container.

* In de Karveel, Golfpark, Lommerrijk, Golfresort, Parkhaven, Hourribhoogte, Boeier, Kogge, Kempenaar, Hanzepark, Schoener, en Landstrekenwijk gebeurt het inzamelen van het oud papier op dezelfde dag als het inzamelen van het rest- of gftafval. Als al deze containers door elkaar staan, is dat natuurlijk erg lastig voor de inzamelaars en de vrijwilligers van de verenigingen, kerken, etc. Daarom aan deze bewoners het vriendelijke en toch dringende verzoek hun papiercontainer tussen 16.00 en 18.00 uur buiten te zetten en hun andere container dan weer gelijk mee terug te nemen. Dan verloopt alles soepeltjes.

* De eerste week van november zullen alle containers zijn bezorgd.
---