Ingezonden persbericht


AGENDABERICHT

Bekendmaking honderd grootste webwinkels van Nederland op 30 september

Uitreiking Twinkle100

Woerden, 18 september 2008 Op 30 september aanstaande wordt de Twinkle100 gelanceerd. Hiermee worden de honderd grootste webwinkels in Nederland bekend gemaakt.

In de Twinkle100 die op de Thuiswinkel Update wordt uitgereikt, wordt de top van de Nederlandse online retailers breed uitgemeten. Twinkle, het magazine voor webwinkeliers, heeft de gegevens door middel van een eigen onderzoek verzameld; de uitkomst is nog een verrassing voor alle partijen. De Amerikaanse equivalent van Twinkle, Internet Retailer, maakt jaarlijks een Top 500 en de Nederlandse ranking is daarmee vergelijkbaar. Twinkle heeft uitgezocht wat de online omzet van de Nederlandse webwinkels over 2007 is en wie dus de grootse webshop heeft.

Deze morgen worden tevens de eerste halfjaar cijfers van de Thuiswinkelmarkt monitor 2008 toegelicht.

Programma
11.30 uur Lancering Twinkle100 door Paul Petermeijer (Uitgever Twinkle) en Marieke Verdonk (Hoofdredacteur Twinkle)
12:00 uur Toelichting nieuwe cijfers eerste half jaar Thuiswinkelmarkt monitor 2008 door Wijnand Jongen (Directeur Thuiswinkel.org) en Frank Sibbel (Directeur Onderzoeksbureau Blauw Research)
Aansluitend Lunch

Persvertegenwoordigers kunnen zich aanmelden voor de lancering via het e-mailadres: margreet@l-dj.nl

Locatie
De Fabrique Evenementenlocatie
Westkanaaldijk 7 Route
3542 DA Utrecht

Over Twinkle
Twinkle is het vakblad voor alle webwinkeliers. In het magazine staan ervaringen, ontwikkelingen, trends en vooral praktische artikelen. Twinkle wordt door lezers gewaardeerd met een 7,8. Naast het magazine dat tien keer per jaar verschijnt heeft Twinkle een actuele website, een wekelijkse nieuwsbrief, specials en events op het gebied van e-commerce. Twinkle is onderdeel van Beerens Business Press (BBP). Zie ook twinklemagazine.nl.

Meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 421 0565
E margreet@l-dj.nl