Gemeente De Marne


Digitale gemeentewinkels voor inwoners BMW-gemeenten

Op 30 september 2008 om 14.00 uur openen de burgemeesters van Bedum, De Marne en Winsum een drietal gemeentewinkels in het gemeentehuis van Winsum. Voorheen vonden inwoners overwegend informatie op de gemeentelijke sites. Met de komst van de gemeentewinkels wordt het mogelijk om vanuit huis steeds meer zaken te regelen met de gemeente. U bent van harte welkom om deze digitale mijlpaal bij te wonen.

Vanaf 30 september kunnen inwoners van Bedum, De Marne en Winsum (BMW-gemeenten) op de gemeentelijke websites terecht voor de aanschaf van een toenemend aantal gemeentelijke producten en diensten. Vanaf die datum kunnen inwoners vanuit huis een steeds groter aantal producten direct online bestellen en betalen.

Wie beschikt over een DigiD-inlogcode kan in eerste instantie al een groot aantal uittreksels bestellen. Daarnaast is het mogelijk om een verhuizing via internet door te geven. Binnen vijf werkdagen is het product of de dienst naar keuze door de gemeente geregeld. Wie wil weten hoe het staat met zijn of haar aanvraag, kan dit door in te loggen met DigiD eenvoudig checken op de website. Daarnaast vinden bezoekers via de site informatie over producten van andere overheidsinstanties.

Achter de schermen werken de drie gemeenten sinds 2006 samen onder de noemer ELO-BMW, waarbij met ELO op de term elektronische overheid wordt gedoeld. De lancering van de gemeentewinkels is het eerste, maar zeker niet laatste, tastbare resultaat van deze samenwerking. In de nabije toekomst wordt de digitale dienstverlening verder uitgebouwd.

Daarnaast moeten de BMW-gemeenten de nodige aanpassingen op het gebied van informatievoorziening realiseren. Zo is het van belang dat overheden beter gegevens met elkaar gaan uitwisselen. Dit maakt het mogelijk om de dienstverlening aan inwoners zowel aan de balie als via internet verder te verbeteren.

Gemeentewinkel De Marne