Gemeente Enschede

Grote toestroom van Duitsers verwacht op 3 oktober

Houd rekening met extra verkeersdrukte!

Op vrijdag 3 oktober aanstaande wordt in Duitsland de Dag van de Duitse Eenheid gevierd. Net als in voorgaande jaren verwacht de gemeente morgen een grote toestroom van Duitse gasten die een dagje komen winkelen en genieten. Er zijn diverse maatregelen genomen om de reis naar en het parkeren in Enschede soepel te laten verlopen. Ook hebben ondernemers en de gemeente Enschede diverse speciale evenementen georganiseerd voor nog meer sfeer.

Verkeer en parkeren
Op het Diekmanterrein wordt een extra P&R-terrein ingericht. In de binnenstad blijven veel (grotere) winkels een uur langer open (tot 19.00 uur). Zo kan eerst het woonwerkverkeer Enschede uit en in en heeft het Duitse winkelpubliek een uurtje langer de tijd om te winkelen. Op 3 oktober is er ook een extra warenmarkt, waar natuurlijk iedereen van harte welkom is!

Programma
De Enschedese horecaondernemers, Winkelhart en de gemeente Enschede hebben gezamenlijk activiteiten in de binnenstad georganiseerd en hebben gezorgd voor gezamenlijke promotie.
In de binnenstad zijn van 12.00 - 19.00 uur diverse straattheateracts. De artiesten rouleren en spelen op de volgende locaties: Ei van Ko tot Zuidmolen, kruispunt De Graaff richting Korte Hengelosestraat, kruispunt Hema - De Klomp, Ad Heijne - Stolker.

De artiesten zijn:
o Johan Janssen: tafelgoochelaar.
o Lammert Huizing: hij zet typetjes neer van stadsomroeper, butler tot fotograaf.
o Frank Los: zijn optreden is een optelsom van een karikatuurtekenaar, een plezierdichter, een clown en een stand-up comedian.
o Di Stephano: een uniek, klassiek éénmansblaasorkest.

Op het Van Heekplein vindt een extra warenmarkt plaats met meer dan 70 kramen.

Op het podium op de Oude Markt treden van 16.00 - 22.00 uur Nederlandse solisten op die Duitstalige liedjes afwisselen met Nederlandse en Engelse songs.
Naast het podium komt een gezellige `Biergarten' met een grote nostalgische bar, biertafels en de juiste aankleding om het geheel af te maken. Vanuit een reuzenrad kunnen bezoekers vanaf grote hoogte Enschede bekijken.

Op 4 en 5 oktober (koopzondag) is er ook muziek op het podium op de Oude Markt te horen. Op zondag is er tevens een Curiosamarkt.

2 oktober 2008