Carice van Houten plukt de eerste verborgen schat van 2008

03/10/2008 13:00

Porter Novelli

Tweede oogst succesvolle nieuwe appel Kanzi van start

Wijk bij Duurstede, 3 oktober 2008. Kanzi, de nieuwste verleider onder de appels, hangt in topvorm aan de boom. Hét moment dus om de gang naar de winkels te gaan maken. Niemand minder dan Carice van Houten verklaarde daarom vanmorgen het tweede Kanzi-seizoen voor geopend. Kanzi - Zuid-Afrikaans voor verborgen schat - maakte vorig jaar zijn entree op de Nederlandse markt. Toen was aan Yolanthe Cabau van Kasbergen de eer van de eerste pluk. Van Houten is met haar rol in Valkyrie, als charmante tegenspeelster van Tom Cruise, de aangewezen persoon dit seizoen de eerste verleider van de boom te plukken.

De introductie van Kanzi vorig jaar is bijzonder succesvol verlopen. Het aantal Kanzi-bomen in Nederland is dit jaar gegroeid tot 929.716 bomen in 195 boomgaarden. Carice maakte vanmorgen haar opwachting in de Kanzi-boomgaard in Wijk bij Duurstede voor de opening van de tweede oogst. Daar koos de verleidster uit Alles is Liefde de mooiste, glimmend rode Kanzi uit om als eerste uit de appelboom te plukken. "Kanzi staat voor genieten van een verleidelijk lekkere, stevige appel. Dat het ook nog eens een typisch Hollands product is, maakte het helemaal een eer de eerste Kanzi van het seizoen te mogen plukken!"

De oorsprong van Kanzi

Hoewel de exotische naam anders doet vermoeden, ligt de geboortegrond van Kanzi in Noordwest-Europa. In Kanzi zijn de beste eigenschappen van zijn voorouders samengebracht. Het resultaat is een stevige, sappige appel, met een unieke, zoetzure smaak. Deze unieke kenmerken heeft Kanzi mede te danken aan overvloedige zonnestralen en de ontwikkeling onder de meest gunstige omstandigheden. Elke Kanzi is een klasse-1-product en dus een kwalitatief hoogwaardige, gezonde appel. Dat maakt Kanzi tot een echt kwaliteitsproduct, dat van oktober tot en met maart in de supermarkt en betere speciaalzaken te koop is.

Rian Verwoert, voorzitter hoofddirectie Koninklijke FruitmastersGroep: "Wij zijn er heel trots op dat de Kanzi een steeds groter publiek bereikt. Een succes dat deze appel ook echt verdient. De 'ouders' van Kanzi zijn de klassiekers Braeburn en Gala. Dit heeft geleid tot een appel die niet alleen bijzonder fraai is, maar door zijn unieke smaak met recht de verleidelijkste smaakmaker van de fruitschaal is."

Verleiden en genieten

De Kanzi is een glanzende, frisrode appel met een heerlijke, zoetzure smaak. Een appel die je door z'n uiterlijk verleidt om vervolgens van z'n unieke smaak te genieten. 'Apples from Kanzi' is dan ook de leidraad voor de communicatiecampagne waarmee de Kanzi bij het publiek bekend wordt gemaakt.





http://www.presslink.nl/kanzi2008