PvdA Rotterdam


Creatieve aanpak veiligheid

Vr 3 Okt 2008 - Redactie

De veiligheid in onze stad stond deze week veelvuldig in de kranten. Rotterdam is een stad van creatieve oplossingen: na eerder al het samenscholingsverbod op Zuidplein, het vervoersverbod op tramlijn 2 en de avondklok voor overlastgevende jongeren op Katendrecht, wordt tegenwoordig op Zuidplein de lokbuggy ingezet.

De Metro meldde woensdag dat winkeliers en bezoekers Zuidplein de afgelopen jaren veiliger geworden vinden. Met de lokbuggies moet de definitieve slag toegebracht worden aan tasjesdieven. Niet alleen Zuidplein is veiliger, in de Telegraaf stond dat ook dat de vervoersverboden op lijn 2 goed werken en dat de overlast sterk verminderd is.

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst: Voor de PvdA is veiligheid erg belangrijk en wij hebben altijd aangedrongen op een slimme, creatieve aanpak van problemen. Goed om te zien dat het ook werkt!

Wethouder Jantine Kriens (PvdA) kondigde in de Metro een plan aan om de laatste dak- en thuislozen van de straat te halen. Van de 2900 dak- en thuislozen zitten er inmiddels 2200 in een traject en nu wordt dus ook de laatste groep geholpen.

Het AD/RD meldde donderdag dat burgemeester Opstelten signaleert dat de veiligheidstoename in het Oude Westen stagneert. Van Heemst: Daarom is het plan van Wethouder Kriens om die laatste groep dak- en thuislozen nu ook van straat te halen zo belangrijk. Vrijdag kon het AD/RD al meldden dat ook een andere creatieve maatregel van kracht wordt: woningzoekenden met een crimineel of overlastgevend verleden zijn niet langer welkom in een aantal probleemgebieden, waaronder het Oude Westen.

Terecht blijft veel aandacht voor de veiligheid in Rotterdam. Op veel vlakken wordt Rotterdam veiliger en op de probleemgebieden zit het stadsbestuur scherp. Dat wil niet zeggen dat de strijd gestreden is: veiligheid is en blijft prioriteit! aldus Van Heemst.