Provincie Utrecht

Winnaars fotowedstrijd Grebbelinie bekendgemaakt

3-10-2008 -

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn op vrijdag 3 oktober in Woudenberg de winnaars bekendgemaakt van de fotowedstrijd rond de Grebbelinie.

Wat is uw "Kijk op de Grebbelinie"? Dat was de centrale vraag van de fotowedstrijd die de stuurgroep Grebbelinie uitschreef voor bezoekers en omwonenden van de Grebbelinie. Zij konden van 17 mei tot en met 24 augustus hun mooiste foto's insturen.

Een vakkundige jury, bestaande uit Grebbeliniedeskundige Bert Rietberg, de Utrechtse gedeputeerde Anneke Raven en fotograaf Lars Soerink, beoordeelde ruim 200 inzendingen van meer dan tachtig personen. Volgens de juryleden waren er veel fraaie, verrassende inzendingen met de nodige humor. De inzendingen getuigen ervan dat de Grebbelinie breed wordt gedragen, aldus de jury.

Deelnemers vielen in vier categorieën in de prijzen:
* natuur & landschap (planten, dieren of landschap staan centraal)
* cultuur & historie (herinneringen aan vroegere tijden)
* recreatie (hoe mensen recreëren rond de Grebbelinie)
* water (water in de hoofdrol)

In elke categorie werden drie prijswinnaars aangewezen.

De winnaars in de categorie natuur & landschap
1. Alice Langenberg
2. Ted Smeding
3. Rob van de Bor

De winnaars in de categorie cultuur & historie
1. Wim Rhebergen
2. Wilco Pater
3. Chris Sangers

De winnaars in de categorie recreatie
1. Jeroen Hertogh
2. Robert Dam
3. Jacqueline Richters

De winnaars in de categorie water
1. Henk-Jan van Boeijen
2. Robert Arkesteijn
3. Ted Smeding

De winnaars van de eerste prijzen in de vier categorieën namen een cheque in ontvangst voor een ballonvaart boven de Grebbelinie. De tweede prijs was een driedaags 'Beleef de Grebbelinie' B&B-arrangement voor twee personen in een mooie accommodatie langs de Grebbelinie. De derde prijswinnaars wonnen een linielunch voor twee personen met aansluitend een spelletje boerengolf. Iedere inzender kreeg een dvd en kleurenfolder over de Grebbelinie.

De jury koos per categorie nog twee opvallende en/of bijzondere foto's. Samen met de winnende foto's krijgen zij een plek in de reizende fototentoonstelling `Kijk op de Grebbelinie!'. Deze expositie is van oktober 2008 tot en met september 2009 te zien op tien verschillende locaties langs de Grebbelinie.
Alle foto's zijn nog te bekijken via de site
www.degrebbeliniefotowedstrijd.nl.

Meer informatie: Anton Logemann, telefoon 06 - 531 33 395