Nederlandse Tafeltennisbond

Geen herenteam naar EK 2008

De NTTB zal geen herenteam afvaardigen naar de Europese Kampioenschappen die van 4 tot en met 12 oktober 2008 worden gehouden in St. Petersburg (Rusland). Nederland zal alleen met het damesteam (o.a. met regerend Europees Kampioen Li Jiao) deelnemen. De dames, die door hun prestatie tijdens de WK-teams in 2008 inmiddels allen over een A-status van NOC*NSF beschikken, starten in St. Petersburg in de eerste categorie en willen voor een podiumplaats gaan en hun prestatie van Belgrado uit 2007 (1/4 finale) verbeteren.

Topspeler Trinko Keen (36), de nummer 50 van de wereldranglijst, heeft al eerder aangegeven niet beschikbaar te zijn voor het Nederlandse team. Hij is wel van plan tijdens het individuele toernooi te starten in Rusland.

Eerder heeft Danny Heister zijn topsportcarrière beëindigd om zijn activiteiten als trainer bij de NTTB uit te breiden.

Zonder deze twee wereldtoppers ziet de NTTB geen mogelijkheid om een representatief team voor de EK teams op te stellen. Dit was ook eerder dit jaar de reden om geen herenteam naar de Wereldkampioenschappen teams te sturen.

In overleg met Danny Heister (herenbondscoach) heeft Achim Sialino (Hoofd Topsport) aan het Hoofdbestuur voorgesteld in 2008 geen herenteam naar de EK te sturen. Het Hoofdbestuur deelt deze inschatting en heeft het genoemde voorstel overgenomen. De selectie voor de EK zal op basis van de Topsportstatuten in september plaats vinden.