Persbericht Team Delta Lloyd in de Volvo Ocean Race 2008/2009

11/09/2008 12:00

Kumpany

Team Delta Lloyd in de Volvo Ocean Race 2008/2009

Rotterdam in de wedstrijdroute opgenomen

Delta Lloyd verzekert met Team Delta Lloyd de Nederlandse deelname aan de Volvo Ocean Race editie 2008/2009. Team Delta Lloyd doet mee met de winnende boot van de vorige Volvo Ocean Race. Dit jacht is door de ontwerper Juan Kouyoumdijan ontworpen en afgelopen maanden volledig opnieuw opgebouwd en aangepast aan de eisen die de komende race stelt. Team Delta Lloyd vaart onder Nederlandse vlag met zeilnummer NED1.

De internationale bemanning, onder leiding van de Ierse schipper Ger O'Rourke, wordt samengesteld uit Nederlandse oceaanzeilers en teamleden van Chieftain Racing. Vlak voor de start presenteert Team Delta Lloyd de definitieve selectie van het team van 10 zeilers. Ger O'Rourke was met zijn succesvolle Team Chieftain Racing ondermeer winnaar van de Rolex Fastnet Race.

Rotterdam

Na het succes van de race in 2006 zijn het Havenbedrijf van Rotterdam en de gemeente Rotterdam subsponsor van Team Delta Lloyd. De overige partners zijn de Ierse ondernemingen Chieftain, McConnells en het internationale kledingmerk Tommy Hilfiger. Zij zijn de officiële kledingpartner voor de shore en inshore races van Team Delta Lloyd. Het team steunt microkrediet bank Finca (www.villagebanking.org).

Delta Lloyd en watersport

Delta Lloyd is in Nederland een toonaangevende sponsor van de watersport. Delta Lloyd ondersteunt ondermeer de Nederlandse kernploeg, de Delta Lloyd regatta in Medemblik en is sponsor van de Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische klassen.

Om de top-3 positie in de Nederlandse markt te bereiken zal Delta Lloyd de komende tijd flink investeren in zichtbaarheid, om zo een nog sterker merk te bouwen en te groeien naar de marktleider positie. Sponsoring van de Volvo Ocean Race past hier goed in.

Volvo Ocean Race 2008/09

De zware zeilrace start op 4 oktober 2008 in het Spaanse Alicante. De eerste etappe gaat naar Kaapstad. Op de route zijn India, Singapore, China, Brazilie, Verenigde Staten, Ierland, Zweden en Rusland opgenomen. De race gaat over 37.000 zeemijlen of 68.500 kilometer en de teams zullen eind juni finishen in Sint Petersburg.

Meer informatie over het team is te vinden op www.teamdeltalloyd.com en over de Volvo Ocean Race op www.volvooceanrace.org.





http://www.teamdeltalloyd.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie