Gemeente Hoogezand-Sappemeer

NCK Wielrennen 2008 - persbericht

Het grootste wielerevenement van Nederland zal in 2008 opnieuw door de NWVG in de gemeente Hoogezand-Sappemeer worden georganiseerd. Op zaterdag 4 oktober wordt het Nederlands Club Kampioenschap (kortweg NCK) op de wegen in en rondom Hoogezand-Sappemeer verreden. Ca. 180 ploegen, ruim 900 wielrenners (en daarbij hun supporters & begeleiders!) zullen de weg naar Hoogezand-Sappemeer weten te vinden. In de vorm van een ploegentijdrit zullen alle clubs van Nederland in drie categorieën (A klasse, B klasse en Dames) gaan strijden om de titel beste club van Nederland.

Sponsoring: Hoofdsponor: Rabobank
Ook dit jaar zijn de Rabobank Midden Groningen, gemeente Hoogezand-Sappemeer en winkelcentrum "De Hooge Meeren" de grootste sponsors. Daarnaast kan de organisatie rekenen op: Energiewacht, Veldkamp en Elzinga notarissen en Deli XL.

Organisatie:
Het evenement wordt, (i.s.m. de gemeente Hoogezand-Sappemeer en winkelcentrum "De Hooge Meeren) georganiseerd door de Noordelijke Wielervereniging Groningen (Hepro.nl-NWVG). De NWVG is één van de grootste wielerverenigingen van Nederland met zo'n 125 leden, waaronder bekende namen als Daniëlle Bekkering, Ireen Wüst en Karsten Kroon. De NWVG is een club met grote ambities en veel aandacht voor opleiding. De club brengt regelmatig grote talenten naar voren. Eén van meest recente ontdekkingen is Bauke Mollema, nu rijdend voor de Rabobank en opgesteld in de WK-ploeg.

Programma:
11.30 uur Start eerste ploeg C-categorie 40,3 km. 12.15 uur Start eerste ploeg B-categorie 40,3 km. 13.45 uur Start eerste ploeg A-categorie 48,7 km.

In de C- categorie rijden de dames ploegen. In de B-categorie starten de nieuwelingen en junioren. Ploegen in de A-categorie bestaan uit Amateurs A, Belofte renners, Elite renners en Beroepsrenners

Bekende namen, o.a. Vuelta-ster Robert Gesink!
Het NCK zal dit een week ná het WK wielrennen (Varese, Italie) plaatsvinden. Daardoor is de kans op deelname van grote namen uit het profpeloton nog groter geworden. Kai Reus, Jenning Huizenga (Olympisch deelnemer baanwielrennen), Maarten Tjallingii, Bram Schmitz, Robert Gesink zijn al zeker. De Groninger Rabobank prof Bauke Mollema komt in actie voor zijn eigen organiserende club Hepro.nl-NWVG. De verwachting is dat er de komende weken nog enkele grote namen bijkomen.

Parkoers:
Start en Finish.
De start van alle ploegen is vanuit de sporthal de Kalkwijck (aan de Nieuweweg te Hoogezand). Dit zal voor een zeer gezellige en knusse sfeer gaan zorgen! Voor het publiek is dit geweldig omdat men de ploegen weg kan zien rijden uit de sporthal en via de rotonde kan zien wegdraaien over de Laan van de Sport. Op deze manier heeft de speaker alle tijd om de renners en de grote namen uit het prof- en damespeloton aan het publiek voor te stellen. Bij regen kan het publiek plaatsnemen op de grote tribune in de sporthal met zicht op de start.

Bruisend Hoogezand-Sappemeer!
Naast het grootste wielerevenement van Nederland is er in Hoogezand Sappemeer nog veel meer te beleven!
Zo zal het winkelende publiek ruimschoots haar hart op kunnen halen in het prachtige overdekte winkelcentrum De Hooge Meeren. Vanaf één uur zal ook voor het gemeentehuis de Simone FM Roadshow te zien zijn met optredens van o.a. Monique Smit de Dikdakkers en DJ Roy. De live show begint om 13:00 en zal duren tot 17:00 uur.

Meer informatie:
Internet: www.nckwielrennen.nl

In het kort:

- NCK: Nederlands Club Kampioenschap voor wielerverenigingen
- Datum: zaterdag 4 Oktober

- Plaats: gemeente Hoogezand-Sappemeer

- Start: Sportcentrum de Kalkwijck

- Finish: Kerkstraat (t.h.v. het gemeentehuis)
- Deelnemende ploegen: ca 180

- Totaal aantal deelnemers: ca 900

- Live optredens oa: Monique Smit en de Dikdakkers