Gemeente Medemblik

Laatste weekend Doe Medemblik en Meer neemt u mee terug in de tijd.

`Historie' staat op 4 en 5 oktober centraal tijdens alweer het laatste weekeinde van Doe Medemblik en Meer 2008. De werkgroep met o.a. deelnemers als Kasteel Radboud, Museumstoomtram en Meelmolen de Herder heeft zich ingezet voor een mooi programma vol cultuur en historie uit de eigen regio. Gezocht werd naar een thema, waarin de deelnemende organisaties zich allen konden herkennen: `Oude ambachten' is de verbindende factor geworden. Hier alvast een tipje van de sluier.

Zaterdag 4 oktober

Zaterdag 4 oktober tussen 10.00-17.00 en zondag 5 oktober tussen 11.00-17.00 vormen de dorpskernen Twisk, Midwoud, Wervershoof, Medemblik en Andijk het podium voor exposities, demonstraties en optredens, allen rond het thema `Historie, Oude Ambachten. Molen de Hoop biedt o.a. een expositie en demonstratie `Oude beroepen rondom de molen', uitgebreid met een expositie van historische vereniging Oud Wervershoof `De bouwers op het land' en optredens van Iers Koor 't Chorister en de band Kelderboyzz Pluzz.

Bij de Museumstoomtram in Medemblik draait het programma `Toen wij uit Medemblik vertrokken...' Een interactieve demonstratie over mensen die vroeger op het station werkten en er hun reis begonnen met verschillende historische personen in Medemblik: een westfries echtpaar, een postconducteur, een bagagekruier, een goederenarbeider, een stationschef en een machinist en een stoker die de locomotief demonstreren. De locomotief viert dit weekend haar honderdste verjaardag! Voorts rijdt er op beide dagen een speciale goederenstoomtram.

Zondag 5 oktober

In Twisk kunt u uw Schatten op Zolder aanbrengen, bij onze eigen versie van Kunst & Kitsch: `Schatten op Zolder'. Oud-conservator Carel de Jong verstrekt informatie en Waarde-taxatie op zondag 5 oktober in de Hervormde Kerk in Twisk. Neem uw eigen Schatten op Zolder mee!

Speciaal voor de kinderen herleven oude verhalen op zaterdag in Kasteel Radboud met vertelster Gea Hoogland en op zondag in het Hoedenmuseum Andijk met Peter Besseling.

Maar er gebeurt in dit laatste weekend nog veel meer...

Voor een volledig overzicht verwijzen wij u naar www.medemblikenmeer.nl of www.medemblik.nl. Volgende week wordt het volledige programma gepubliceerd. En de programmafolders worden in de komende weken huis aan huis verspreid en zijn tevens af te halen bij de deelnemende locaties.

Doe Medemblik en Meer is onderdeel van Medemblik en Meer, een samenwerking tussen de gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof en culturele en toeristische instellingen. Doelen zijn onder meer stimuleren van samenwerking tussen verenigingen en versterken van cultuurhistorisch toerisme. Ander onderdeel is Kijk Medemblik en Meer, een bordenroute door dit deel van West-Friesland.

Doe Medemblik en Meer wordt mede mogelijk gemaakt door Idema Grafimedia en de Rabobank.