Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kunstroute: een bijzondere tocht langs bijzondere kunst

Na het succes van vorig jaar organiseert de Stichting Kunstroute Kralingen-Crooswijk ook in 2008 een atelier- en kunstroute, dit keer in het weekend van 4 en 5 oktober. De Kunstroute Kralingen-Crooswijk wordt op vrijdag 26 september feestelijk geopend door de schrijver/journalist Peter Ouwerkerk. De bijeenkomst begint om 16.30 uur in Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9.

Tijdens de Kunstroute tonen ruim 60 kunstenaars hun werk in een huiselijke sfeer aan het publiek. U kunt dat weekend schilderijen, beelden, fotos, grafiek, keramiek, hoeden en textielontwerpen bezichtigen in diverse ateliers. Naast het werk van de kunstenaars uit Kralingen en Crooswijk wordt ook het werk van gastexposanten uit de Amsterdamse deelgemeente de Baarsjes getoond.

Extra evenementen

Speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen, zijn er op zaterdag 4 en zondag 5 oktober workshops monoprints door beeldend kunstenaar Mila Jeleznikova. Zij verzorgt

van 12.00 tot 17.00 uur workshops in De Tamboer aan de Pijperstraat 37.

Folder met routekaart

Aanmelden voor de Kunstroute is niet nodig. Een folder met routekaart is onder andere verkrijgbaar bij het deelgemeentekantoor aan de Oostzeedijk 276, Galerie Kralingen en De Tamboer. Van te voren kan een gerichte keuze worden gemaakt of u kunt zich laten verrassen. Volg aan de hand van de kaart een willekeurige route en bezoek de ateliers op uw pad. De deelnemende ateliers zijn te herkennen aan een bord op straat met het logo van de kunstroute.

Openingstijden

De ateliers en galeries zijn op zaterdag 4 en zondag 5 oktober geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op
www.kunstroutekralingencrooswijk.nl