Ingezonden persbericht


Mega Piratenfestijn in Lutjebroek op weg richting 'uitverkocht'

Laatste 2.000 kaarten
in de voorverkoop

LUTJEBROEK - De voorverkoop voor het Mega Piratenfestijn dat op zaterdag 4 oktober zal plaatsvinden in Lutjebroek verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn de laatste tweeduizend kaarten in de voorverkoop gegaan. ,,Ik denk dat we afstevenen op een uitverkochte tent'', stelt organisator Eddy Mensink.

,,Zorg dat je er op tijd bij bent, als je een kaartje wilt. Als ik hoor wat sommige mensen in de zwarte handel moeten neerleggen voor een kaartje, schrik ik wel eens. Die zwarthandel is ons echt een doorn in het oog, want wij doen er juist alles aan om de entreeprijs zo laag mogelijk te houden", zo laat Mensink weten. Het Mega Piratenfestijn slaat op zaterdag 4 oktober voor de vierde keer de tenten op in Lutjebroek. Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent aan de Kerspelweg. Op het programma staan optredens van tal van bekende artiesten uit de piratenwereld. Ook Volendam is uiteraard ruimschoots vertegenwoordigd. Een greep uit het programma, wat dacht u van Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, 3 J's, Monique Smit, Jannes en Thomas Berge? De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers. Kaarten kosten 20 euro. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al jaren een begrip, maar begint nu ook in de rest van Nederland voet aan grond te krijgen. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Zelhem (Gelderland); Wanroij (Noord-Brabant) en Surhuisterveen (Friesland). De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en het programma wordt aangevuld met aanstormend talent en acts uit de regio. De van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Ook op het podium is ruimte voor enkele gelukkige bezoekers. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. En dat hebben de landelijke media inmiddels ook door. Niet voor niets is het MPF onlangs een samenwerking aangegaan met de TROS, die registraties van het festival maakt voor het programma Sterren.nl.

Line-up:
Het programma ziet er als volgt uit: Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Jan Keizer, 3 J's, Monique Smit, Wolter Kroes, René Schuurmans, Marianne Weber, Thomas Berge, Koos Alberts, Grad Damen, Alex, Mooi Wark, Stef Ekkel, Lucas & Gea, Henk Pleket, René Riva, Patrick!, Dennie Christian en Helemaal Hollands.

Voorverkoopadressen:
Kaarten zijn verkrijgbaar bij: J-Style te Volendam; Bruna Europaboulevard in Alkmaar; Rozen en Kastelen in Hoogkarspel; Primera in Andijk; Primera Bos in Bovenkarspel; Primera Grooteman in Hoorn; Bruna in Wervershoof; Primera in Enkhuizen; Cafetaria 't Koetshuis in Oosterblokker; Sigarenspeciaalzaak Teghador Spruit in Medemblik en Primera Blokker in Blokker. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux, de vestigingen van Primera en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

MPF Lutjebroek
Locatie: Kerspelweg
Entree: 20 euro
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Meer info: www.megapiratenfestijn.nl.