Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 24 september 2008

Open dag activiteitencentra regio Gouda

Op zaterdag 4 oktober openen vier activiteitencentra voor mensen met een verstandelijke handicap de deuren voor belangstellenden. Het gaat om centra van de Gemiva-SVG Groep in Gouda, Waddinxveen en Moordrecht. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is ieder welkom die wil kennismaken met de mensen die er werken en wat ze doen. Voor liefhebbers is een fietsroute beschikbaar die langs de vier activiteitencentra gaat, met een startpunt naar keuze.

De Schakel, Gouwplaats, Coenecoop en Thijsselaan bieden werk en activiteiten aan mensen die door hun verstandelijke handicap niet aan bod komen op de reguliere arbeidsmarkt. Elke cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen. Er zijn verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen karakter, producten en werkvormen. Activiteitencentrum (ac) Thijsselaan heeft ook plek voor ouder wordende cliënten, die het wat rustiger aan willen doen. Zij maken onder andere armbandjes voor themapark Archeon.

Producten
De producten worden verkocht via diverse winkels. Ook hebben de centra vaste klanten die een speciaal cadeau zoeken. In overleg is het mogelijk om bijvoorbeeld keramiek vazen of verjaardagsslingers met speciale opdruk te maken. Maar ook voor verzendwerk en kopieerwerk kunt u terecht bij een activiteitencentrum (Gouwplaats en De Schakel). Diverse verenigingen en organisaties laten hun informatieblad of folder hier maken. Daarnaast komt het voor dat bedrijven producten bestellen als onderdeel van hun kerstpakket. Bijvoorbeeld kaarsen van ac Gouwplaats. De industriële afdeling van ac Coenecoop verricht inpak- en montagewerk voor diverse bedrijven en opdrachtgevers. Elk activiteitencentrum heeft een kantine groep. Deze groepen verzorgen de koffie, thee en lunch voor alle cliënten en medewerkers en zorgen voor de schoonmaak van het gebouw. Op de open dag staan zij klaar met koffie en thee voor de bezoekers.

Activiteiten tijdens de open dag
Ac De Schakel, aan het Oosteinde 27 in Moordrecht, verzorgt rondleidingen door het gebouw en de tuin. Er is een luchtkussen voor de kleintjes. De tuingroep verkoopt zelfgemaakte jam en sappen. Er is op iedere afdeling een speciale kinderactiviteit, die afgeleid is van het werk dat de cliënten doen.

In ac Gouwplaats in Gouda kunt u brood en koek van de bakkerij proeven. Kinderen kunnen een eigen placemat maken of een knikkerzak versieren bij de textielafdeling. De kaarsenmakerij presenteert nieuwe collectie kaarsen voor de kerst. U vindt Gouwplaats aan de Groen van Prinsterersingel 52a.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in creatieve activiteiten is Thijsselaan, te vinden aan de Jac. P. Thijsselaan in Gouda, een bezoekje waard. Atelier In Kleur laat verschillende verf- en tekentechnieken zien. De kunst is ook te koop. Bewegingstheater Impuls presenteert zich met een video.

In Waddinxveen, op het bedrijventerrein Coenecoop 83, ligt ac Coenecoop. Hier is een houtwerkplaats waar kinderen tijdens de open dag kunnen figuurzagen. Bij de industriële afdeling kunnen kinderen een eigen zakje snoep verpakken en dicht sealen.