Gemeente Loenen aan de Vecht


Open dag brandweer Loenen op 4 oktober 2008

In en rond de kazerne van de brandweerpost Loenen aan de Vecht aan de Keizer Ottolaan 2 is van alles te zien en te doen tijdens de open dag van de brandweer Loenen.

Van 10 tot 16 uur is jong en oud welkom om een waterspelletje te doen, verschillende demonstraties te zien of op de foto te gaan. Daarnaast zijn er informatiestands van brandweer, jeugdbrandweer Breukelen, politie en de SGG Maarssen.

De open dag is een uitgelezen kans voor bezoekers om zich te laten informeren over de werkzaamheden van de brandweer. De brandweer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De basiseisen om vrijwilliger te worden zijn bezit van een goede fysieke en psychische conditie, technisch inzicht, een praktische instelling, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om in teamverband te werken. Tijdens de open dag geeft de brandweer graag meer informatie aan mensen die geĂŻnteresseerd zijn brandweerman of -vrouw te worden.

Meer informatie over het worden van vrijwilliger bij de brandweer is te vinden op www.brandweerloenen.nl

Het programma van zaterdag 4 oktober:

Ajax-Chubb brandbeveiliging.
10:15 uur, 12:30 uur, 14:00 uur en 15:45 uur
Vlam in de pan, explosie campinggastankje, prullenbakbrand en beeldschermbrand. Wat mag je wel en wat mag je niet doen? Demonstratie technische hulpverlening
10:45 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
De brandweer zal in samenwerking met de politie en SGG laten zien hoe er wordt gehandeld bij een verkeersongeval waarbij slachtoffers zijn betrokken.
Demonstratie jeugdbrandweer Breukelen
11:30 uur
Jong geleerd is oud gedaan. De jeugdbrandweer wordt wel gezien als "kweekvijver" voor de "echte" brandweer, want veelal stromen jeugdbrandweerleden ook door naar de vrijwillige of de beroepsbrandweer.

De hele dag:
Rondrit in brandweervoertuig
Bezoekers mogen meerijden in een echt brandweervoertuig. Als het niet regent zal er ook een historisch brandweervoertuig van de brandweer Maarssen aanwezig zijn.
Werving nieuwe leden
Iedereen tussen de 18 en 45 jaar kan zich vrijblijvend laten informeren over hoe leuk, uitdagend en veelzijdig het werk van de brandweervrijwilliger (m/v) is.
Informatiestand brandweer, jeugdbrandweer, politie en SGG Uitgebreide informatie over brandpreventie in huis, lid worden van de jeugdbrandweer, werken bij de politie, behandeling van slachtoffers en nog veel meer.