Overhandiging eerste huisdierenbijsluiter aan minister Verburg

01/10/2008 12:03

Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren

Zaterdag 4 oktober, werelddierendag, zal het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren de eerste huisdierenbijsluiter overhandigen aan minister Verburg van LNV. Minister Verburg zal ze vervolgens uitreiken aan kinderen die daar met hun pups zullen zijn. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De overhandiging zal 's ochtend om 10 uur plaatsvinden op het buitenterrein van kinderboerderij De Hazenwinkel aan de Twijnder 40 in Veldhoven.

De huisdierenbijsluiters geven voor ieder huisdier dat je in Nederland mag houden betrouwbare informatie over het gedrag, de gewenste huisvesting, de verzorging en de voeding. Maar ook over ziekten en erfelijke aandoeningen, risico's bij het hanteren van het dier, de benodigde ervaring en een inzicht in de kosten die het houden van dit dier met zich meebrengt. Met de slogan 'Huisdier kopen? Lees eerst de bijsluiter' wil het LICG de komende jaren bereiken dat iedereen die eraan denkt om een huisdier te kopen eerst de bijsluiter van het dier zal lezen.

Het LICG zal met name aandacht vragen voor de huisdierenbijsluiter van de hond. Deze bijsluiter geeft veel aanvullende informatie, bijvoorbeeld waarop men moet letten bij de aanschaf van een hond en hoe men voor een veilig situatie kan zorgen, met name indien er sprake is van jonge kinderen in het gezin. Het afschaffen van de Regeling Agressieve Dieren en de plannen van minister Verburg voor een nieuwe regeling, waren voor het LICG aanleiding om deze informatie versneld beschikbaar te maken. Preventie van hondenbeten begint met een weloverwogen en verantwoorde keuze voor een hond of hondenras bij de aanschaf. De huisdierenbijsluiter zal dan ook veel mensen een welkom handvat bieden.





http://www.licg.nl