Protestantse Kerk in Nederland


Tentoonstelling Allemaal Engelen

za 4 oktober 2008 - zo 25 januari 2009
In de tentoonstelling Allemaal Engelen in Museum Catharijneconvent in Utrecht is de engel in de meest uiteenlopende verschijningsvorm te zien: van beschermengel tot wraakengel, van boodschapper tot bazuinblazer, van aartsengel tot serafijn, van eeuwenoud tot hedendaags.

Aan een speciaal ontworpen vleugeltafel kunnen bezoekers hun persoonlijke engelervaringen achterlaten en er zijn interviews met bekende Nederlanders over hun beleving van de engel. Om uiting te geven aan de gedachte dat iedereen weleens een engel is voor een ander zijn in de publiciteitscampagne gewone mensen als engel verbeeld. In het museum kunnen bezoekers zich op dezelfde manier als engel laten fotograferen. Tijdens de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd zoals engelenzondagen, engelenrondleidingen, engelenfilmdagen, engelenworkshops en engelenlezingen. Bezoekers kunnen hun beschermengel leren kennen, engelenervaringen opdoen en luisteren naar engelengezang. Voor kinderen ligt er een gratis speurtocht klaar.

De tentoonstelling wordt gehouden van 4 oktober 2008 tot en met 25 januari 2009. Kijk voor actuele informatie en data op www.allemaalengelen.nl
.