Gemeente Schiedam


Oktober

Schiedam in vogelvlucht


01 oktober 2008

Het Woon Informatie Centrum (WIC) houdt op zaterdag 4 oktober van 11.00 tot 15.00 uur Open Huis. Belangstellenden kunnen alle informatie krijgen over nieuwbouwprojecten in Schiedam. Een presentatie van makelaars en projectontwikkelaars is ingericht in de nieuwe ontmoetingsruimte van de 5-Molens, hoek Nieuwe Damlaan/Burg. Honnerlage Gretelaan.

Twee keer per jaar nodigt het WIC woningzoekenden uit om door middel van een Open Huis kennis te maken met het woonaanbod in Schiedam. Het gaat om koop- en huurwoningen die onlangs zijn opgeleverd of binnenkort worden gebouwd. De opkomst bij deze Open Huizen is altijd groot; de consument krijgt een neutraal overzicht van alles wat Schiedam aan (ver)nieuwbouwwoningen te bieden heeft.

Brochure
Ook tijdens het Open Huis op zaterdag 4 oktober worden woningzoekenden op hun wenken bediend. Zo is een brochure beschikbaar waarin meer dan 200 Open huizen in bestaande bouw per wijk en per prijsklasse zijn ingedeeld. Wie deze brochure op komt halen maakt kans op gratis toegang tot Diergaarde Blijdorp. Aan een aantal brochures met het open huizen aanbod zijn toegangskaartjes toegevoegd. Daarnaast staan in de ontmoetingsruimte van de 5-Molens panelen opgesteld met informatie over nieuwbouwprojecten. Nieuwe informatie is verkrijgbaar over o.a. Spieringshoek: het nieuwe gezicht van Schiedam. Langs de Poldervaart komen 36 waterwoningen en 116 appartementen. Aandacht is er ook voor Menuet: de huurwoningen van Woonplus.

Verder zijn tijdens het Open Huis een groot aantal nieuwbouw modelwoningen in Schiedam te bezichtigen. In Noord bij Sveadal is een woning type Visbur geopend voor publiek, evenals een modelwoning in gebouw Krona. Bezoekers zijn verder welkom bij Westerstaete, op een historisch plekje aan het water van de Westerhaven; bij Bols Lanvas Hof voor stadsmensen met buitenwensen en in het multifunctionele complex de 5-Molens.

Tijdens het Open Huis van het Woon Informatie Centrum krijgen bezoekers om 11.30 en 14.00 uur een spectaculaire roofvogelshow gepresenteerd. Deze show wordt, met een knipoog naar Werelddierendag op 4 oktober, aangeboden door Van der Valk Netwerk Notarissen..

Kijk voor meer informatie over het Open Huis of over het woonaanbod in Schiedam op de website www.woneninschiedam.nl
Klik hier voor meer informatie.