Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging: feestelijke heropening Zamenhofpark

Wethouder Roel Sluiter heropent zaterdag 4 oktober om 14.00 uur het Zamenhofpark. Hij onthult om twee uur 's middags het borstbeeld van Dr. Zamenhof. Daarnaast neemt hij samen met bewoners en kinderen de Samenbank in gebruik. In het kader van waardevolle en monumentale bomen, plant het wijkpanel samen met buurtkinderen een nieuwe boom.

Dr. Zamenhof
Dr. Zamenhof zal zijn sokkel in het park weer innemen. Letzjer Zamenhof (1859-1917) was een Joods-Litouwse oogarts en bekend als bedenker van de Internationale hulptaal Esperanto.

Hernieuwd
Vanuit het project DOEN! is indertijd samen met bewoners een nieuw parkplan opgesteld. Via een pad, waarin een sierlijke steiger met banken langs de vijver is verwerkt, doorkruist men nu het gehele park. De vijver is schoongemaakt, overige paden zijn opgeknapt en vele waardevolle bomen zijn gesnoeid. Het speelveld heeft nieuwe speeltoestellen, er is een trapveld voor de jeugd en een losloopterrein voor honden aangelegd.

Samenbank
De 'Zamenbank' is een mozaïekbank naar voorbeeld van de Gaudíbank van de beroemde Spaanse architect Gaudí. Deze met duizenden tegelscherven belegde bank is een productie van kunstenaars en bewoners uit de wijk, en kinderen van basisschool De Sprong.


---
U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke heropening van het Zamenhofpark aanwezig te zijn. De handelingen vinden plaats bij de ingang aan de Pasteurweg.

Voor meer informatie kunt u met persvoorlichting van de gemeente Leeuwarden bellen via telefoonnummer 058-233 40 02.