Gemeente Oldenzaal


Joep on tour bezoekt Oldenzaalse voetbalclubs

gepubliceerd op : 3-10-2008

Om extra aandacht te vestigen op Fair Play zal `Joep on tour' op zaterdag 4 oktober een bezoek brengen aan de Oldenzaalse voetbalclubs. Joep is het Overijsselse Fair Play symbool.

Tussen 09.00 en 13.00 uur zal `Joep on tour' langs de voetbalclubs trekken om te kijken hoe met Fair Play wordt omgegaan. Daarbij zal een levensechte Joep worden vergezeld door twee Cios-studenten. Indien mogelijk zal Joep de aftrap van een voetbalwedstrijd verzorgen of na de wedstrijd de jonge spelers een hand geven. Ook worden kleine Fair Play promotiematerialen uitgereikt.

Voor alle voetbalclubs in Netwerkstad is Fair Play sinds 2007 een aandachtspunt. Speciale aandacht wordt er aan dit onderwerp geschonken bij de D, E en F jeugd. Leiders en jeugdbesturen proberen dit naar de kinderen en hun ouders uit te dragen. In de dagelijkse voetbalpraktijk zal het verweven van Fair Play binnen het voetbal in ieder geval duidelijk worden door de introductie van drie Fair Play regels. Alle 49 voetbalclubs uit Netwerkstad zullen in de toekomst bij de D, E en F leden drie dezelfde Fair Play regels hanteren: voor en na de wedstrijd geven wordt elkaar de hand gegeven, in en buiten het veld houdt iedereen zich aan de regels en in en buiten het veld wordt niet gescholden. Deze drie hoofdregels zijn weer verdeeld in onderliggende regels die voortaan in ieder geval bij de D, E en F jeugd van de voetbalclubs zullen worden gehanteerd.

Fair Play betekent dat sport sportief moet blijven en waar nodig weer sportief moet worden. Want sportiviteit draagt bij aan leuke, plezierige, gezonde en veilige sportbeoefening voor de sporters zelf, maar ook voor de andere betrokkenen. Sporten in een plezierige en veilige omgeving zorgt tevens voor behoud van leden en vrijwilligers in de sport en het voorkomen van blessures.

Het tijdschema Fair Play Politie voor zaterdag 4 oktober:

09.15 - 10.00 uur: Z.V.V. De Esch
10.00 - 10.45 uur: V.V. Oldenzaal
10.45 - 11.30 uur: F.C. Berghuizen
11.30 - 12.15 uur: K.V.V. Quick'20