Nederlandse Vereniging van Dierentuinen


KinderDIERekteuren strijden voor natuurbescherming

KinderDIERekteuren strijden voor natuurbescherming en zetten dolfijnen in het zonnetje op Dierendag.

Harderwijk, 4 oktober 2008

Tijdens het KinderDIERekteuren weekend dat in het Dolfinarium gehouden werd, stonden de dieren vandaag extra in de belangstelling. De KinderDIERekteuren van de vijftien dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) hebben de dieren niet alleen in de watten gelegd, er werd tevens aandacht besteed aan hun natuurbeschermingsprojecten.

Elke KinderDIERekteur heeft namelijk een eigen project waarvoor zoveel mogelijk fans verzameld moeten worden. De kick-off van deze strijd om fans vond dit weekend plaats in het Dolfinarium in een zogeheten KinderDIERekteuren weekend, dat heel toepasselijk in het weekend van Dierendag gehouden werd. Naast Nederlandse natuurbeschermingsprojecten zoals de bruinvissen in de Noordzee kregen ook wereldwijde natuurprojecten de aandacht, onder andere de Orang-oetan in Noord-Sumatra en de reuzenmiereneter in Argentinië. De ambitieuze kids hadden tijdens hun KinderDIERekteuren weekend gelukkig ook tijd voor plezier. Na een nachtje dromen bij de dolfijnen hebben zij in hun directeurs outfits onder andere de dolfijnen in het Dolfinarium vermaakt met speciaal versierde speelballen.

Dierendag 2008 is een dag geworden waarbij de KinderDIERekteuren zich voor het eerst hebben ingespannen voor hun project. Het was het activiteit waar de kersverse KinderDIERekteuren samen aan deelnamen. De concurrentie is dus ingeschat en het startschot is gegeven. De KinderDIERekteur werven overigens niet voor niets zoveel mogelijk fans. De KinderDIERekteur die binnen een jaar namelijk de meeste fans heeft verzameld, krijgt een grote som geld voor zijn/haar project.


---