Ingezonden persbericht


Persbericht 18 juli 2008

De selectie voor de Nederlandse Dansdagen 2008 is bekend

Het eerste weekend van oktober wordt het dansseizoen traditiegetrouw geopend met de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Het festival presenteert de meest opvallende, ontroerende en belangwekkende dansvoorstellingen van het afgelopen seizoen. De selectiecommissie bestond dit jaar uit fotografen en filmers die hun sporen hebben verdiend in het op beeld vastleggen van de danskunst: Robert Benschop, Joris-Jan Bos, Jellie Dekker, Henk van Dijk, Deen van Meer en Antoinette Mooy. In de bijlage vindt u een overzicht van de geselecteerde voorstellingen. Toegevoegd is steeds een citaat uit de motivatie van de selectiecommissie. De geselecteerde voorstellingen worden speciaal voor het festival in reprise genomen in Theater aan het Vrijthof, AINSI, het Derlon Theater, de Toneelacademie, het Huis van Bourgondië, en andere locaties in Maastricht. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.nederlandsedansdagen.nl .

Het Gala van de Nederlandse Dans op zaterdag 4 oktober Tijdens een feestelijk programma op zaterdag 4 oktober worden in Theater aan het Vrijthof de prestigieuze dansprijzen, de Zwanen voor meest indrukwekkende dansproductie en -prestatie, uitgereikt.

Nederlandse Dansdagen op televisie
De Nederlandse Dansdagen brengt dans bij groot publiek via verschillende media. De NPS presenteert het Gala van de Nederlandse Dans én een reportage van het festival op Nederland 2 en integrale registraties van de dansvoorstellingen op Cultura. Informatie en kaartverkoop: Theater aan het Vrijthof 043-3505555

De Nederlandse Dansdagen is een samenwerkingsverband tussen Theater aan het Vrijthof, Directie Overleg Dans en NPS Televisie en komen tot stand met bijdragen van Ministerie van OCW, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, VSB Fonds, Dioraphte, Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing, Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht