Ingezonden persbericht

A1GP Zandvoort seizoensopener

Katwijk, 21 augustus 2008

De A1GP Zandvoort, die op 4 en 5 oktober gehouden wordt op Circuit Park Zandvoort is de openingsrace voor het seizoen 2008/09. Dit is het gevolg van het uitstellen van de A1GP Mugello, die voor 21 september op de kalender stond. De reden hiervoor is de vertraging bij de bouw van de nieuwe auto's

A1GP hanteerde voor zichzelf een uiterst strak schema met minder dan 11 maanden tijd om de nieuwe auto te ontwerpen, bouwen en te testen en ook nog te zorgen dat alle teams identiek materiaal geleverd kregen. "Het is vanaf het begin altijd een optimistisch programma geweest maar we hadden er vertrouwen in dat we het voor elkaar konden krijgen. Dit heeft verder geen nadelige gevolgen voor het werk dat door ons technisch team en onze partners verzet is, daar het aan omstandigheden buiten hun controle heeft gelegen. Ik wil ook al onze technische partners bedanken voor hun ondersteuning gedurende ons intensieve testprogramma, en in het bijzonder Ferrari voor het leveren van de motoren," aldus A1GP Chief Executive Officer, Pete da Silva.

"We moeten ons nu concentreren op wat er voor ons ligt en niet op wat al geweest is. We hebben nog een paar mooie bekendmakingen voor de boeg. Op de korte termijn kunnen we ook onze volledige racekalender bekendmaken, net als een aantal overeenkomsten die het totale pakket dat we onze fans in seizoen vier gaan bieden verder verbeteren,"zegt da Silva.

Jan Lammers; " Wij zijn natuurlijk heel blij en trots dat we niet alleen weer de seizoensopener hebben maar ook de primeur om straks met ruim 20 'Ferrari Powered' A1GP auto's door de Zandvoortse duinen te racen. Een uniek gebeuren en een absolute Wereld primeur op eigen bodem! Geweldig en we hebben gelukkig iets meer tijd om de puntjes op de i van ons team te zetten, tenslotte zijn een paar rijders straks ook wel handig als we gelijk de eerste race willen winnen!"