Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

11, augustus 2008

BRANCHE Eemtown Jazz Festival pakt
uit met New Yorkse vocaliste Robin McKelle

Amersfoort- De derde editie van het BRANCHE Eemtown Jazz Festival presenteert met trots op zaterdag 4 oktober haar eerste internationale act: Robin McKelle. De New Yorkse jazzvocaliste is te zien in Theater de Flint te Amersfoort. Naast de Amerikaanse staan Wouter Hamel, de Young Sinatras en DJ Maestro op het programma.

Robin McKelle is na haar debuutalbum Introducing Robin McKelle als een pijl omhoog geschoten. De plaat die in 2007 uitkwam en vol staat met blaas- en strijkarrangementen van American Songbook klassiekers, zette haar in één keer op de internationale kaart. Haar optredens zijn steevast uitverkocht, zoals in de beroemde Parijse Jazzclub New Moring. De Amerikaanse blaast nieuw leven in beroemde American Songbook klassiekers uit de jaren 40'en '50, alsof ze er zelf bij is geweest en mixt dit met een flinke lading soul. Binnenkort verschijnt haar nieuwe album Modern Antique onder het Blue Note Label. McKelle viel op nadat ze in 2004 derde werd bij de prestigieuze Thelonious Monk Vocal Jazz Competition, wat veel deuren voor haar opende. Daarnaast is de vocaliste een uitstekend pianiste. Ze studeerde aan de befaamde Berklee College of Music in Boston en werkte later samen met, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Terence Blanchard en George Duke.

Initiatiefnemer en artistiek directeur Willem Korteling van BRANCHE Eemtown Jazz, beaamt de stem van McKelle, want dat is toch vooral haar kracht. Korteling: "Ik had haar in 2007 zien optreden tijdens het North Sea Jazz Festival en werd overvallen door haar innemende stem en performance. McKelle doet me denken aan Ella Fitzgerald. Ze heeft diezelfde swing waar ik zo van houd. Het is geweldig dat we zo'n internationale ster naar Amersfoort kunnen halen."

Op zaterdag 4 oktober zijn naast McKelle ook Zilveren Harpwinnaar Wouter Hamel en voor de tweede keer de Young Sinatras te zien. Korteling licht toe dat de Sinatras na de eerste editie nu weer te gast zijn vanwege hun 'nieuwe vibe'. "De Young Sinatras staan synoniem voor muzikaal vuurwerk. Zij spelen naast eigen repertoire bekende (jazz)songs, gegoten in eigentijdse bewerkingen met een vette Sinatrasound, overtuigend vertolkt door zanger Paul van Kessel." Het festival wordt afgesloten met een afterparty van Jazz-dj Maestro.

Het BRANCHE Eemtown Jazz Festival, dat een deel van de kaartverkoop doneert aan het Toon Hermans Huis, inloopcentrum voor kankerpatiënten in Amersfoort, hoopt met dit avondvullende progamma boeiende jazz terug te brengen naar het theater.

Aanvang: 19.45 - 00.01 uur. Kaarten zijn te reserveren via Theater de Flint: 033 4229229.

Interviews met Robin McKelle zijn waarschijnlijk mogelijk op aanvraag.

EINDE PERSBERICHT