Ingezonden persbericht


Persbericht

september 2008

Wie wordt de beste Thuissommelier van het jaar?

Languedoc wijnen organiseren nieuwe wedstrijd voor thuis genieters

De belangstelling voor wijn in Nederland groeit nog ieder jaar. Dat is te merken aan het toenemend aantal druk bezochte wijnproeverijen, overvolle wijncursussen en het groeiende assortiment wijngidsen en -boeken dat jaarlijks verschijnt. Ook op internet worden de wijnsites steeds frequenter bezocht. Het gaat hier niet om vinologen, maar mensen die graag willen weten wat ze kopen en serveren aan hun vrienden. In het restaurant kan men nog het advies van de sommelier ter harte nemen, maar thuis moet er iemand zijn die de wijnkeuze bepaalt. Wie regelmatig thuis wijn drinkt en serveert, kan zijn/haar kennis meten en meedoen aan de wedstrijd 'De Thuissommelier van het Jaar'.

De consumptie van wijn thuis of bij vrienden is in Nederland vele malen hoger dan de consumptie in de horeca. Een goed wijnadvies in huis is dan ook geen overbodige luxe. Om mee te doen kan men zich eenvoudig via de website www.thuissommeliervanhetjaar.nl inschrijven en de eerste vragenronde invullen. De finale vindt plaats tijdens het culinair evenement SMAAKPARADE in Almere op zaterdag 4 oktober. Kandidaten moeten dan tevens een eenvoudige proeftest afleggen. Aan het eind van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze gaat naar huis met een luxe kurkentrekker van Screwpull, een wijnpakket van Languedoc wijnen en natuurlijk de eervolle titel "Thuissommelier van het Jaar 2008"

De 'Thuissommelier van het jaar' wordt georganiseerd in het kader van de promotie van de wijnen uit de Languedoc. De campagne richt zich op de genietmomenten van het leven en de gezelligheid van het samenzijn met vrienden. Met de slogan 'de tijd staat even stil' wordt gezinspeeld op het drukke bestaan dat onderbroken wordt om even te genieten van een goed glas wijn.