Gemeente Binnenmaas

Wandelend op zoek naar beste inrichting Wijk van je Leven

De eerste paal voor de Wijk van je Leven in Puttershoek is ruim een jaar geleden geslagen. Midden 2009 wordt het eerste deel van de wijk opgeleverd. Dit deel bestaat uit de zorggebouwen, de kinderopvang en 69 woningen. Nu wordt gestart met de voorbereiding van de inrichting van de openbare ruimte. Wie daar ideeën over heeft, is van harte uitgenodigd daarover mee te denken en mee te praten tijdens een bijzondere wandeling op zaterdag 4 oktober 2008.

Inrichting openbare ruimte

Voor de wijk is een beeldkwaliteitplan en een technisch inrichtingsplan opgesteld. Daarin ligt de basis voor de uitstraling en inrichting van de openbare ruimte. De echte inrichting van de wijk gaat vanaf nu plaatsvinden. Er moeten keuzes gemaakt worden voor de inrichting van de hofjes, het dierenparkje en de inrichting van de wijk. Biodiversiteit is de leidraad bij de inrichting en beplanting. Hierbij gaat het om de rijkdom (ofwel verscheidenheid) aan levende natuur. Bijkomende vraag is hoe de wandelroutes in en om de wijk verbonden kunnen worden met bestaande wandelroutes om het dorp Puttershoek heen en hoe we die kunnen aansluiten op andere wandelroutes, zoals bijvoorbeeld door het gebied Argusvlinder.

Biodiversiteit en meedoen

Voor de inrichting van de wijk en de wandelroute(s) werken gemeente Binnenmaas en de vereniging Hoekschewaards Landschap nauw samen. Beiden hebben biodiversiteit de variëteit van alles wat leeft, groeit en bloeit en meedoen (bij de inrichting, het beheer en onderhoud van de wijk) hoog in het vaandel staan. De genoemde partijen willen graag in contact komen met toekomstige bewoners, omwonenden, leerkrachten, leerlingen, organisaties etc. om zo meer ideeën te krijgen hoe de wijk en de wandelroute(s) het beste kunnen worden ingericht.

Loop en denk mee op zaterdag 4 oktober

Op zaterdag 4 oktober a.s. maakt de werkgroep, die zich bezighoudt met dit onderwerp, een wandeling door de nieuwe wijk en langs de wandelroute(s). De bedoeling is de verschillende plekken te verkennen, maar ook nieuwe ideeën op te doen. Daarvoor ontmoet zij graag belangstellenden en belanghebbenden.

De route en tijdsplanning is als volgt:

14.00 uur Start bij de scholen in Puttershoek in het gebied tussen de Wilgenlaan en Singel. We bekijken daar de mogelijkheden voor een natuurspeeltuin.
14.20 uur Bij de bouwput in De Wijk van je Leven bekijken we de mogelijkheden de hofjes in te richten.
14.35 uur Op de toekomstige locatie van het dierenparkje in de wijk bekijken we de mogelijkheden voor de inrichting. Daar spreken we ook over de groentetuin achter het pand van Stichting Filadelfia Zorgverlening.
14.50 uur We lopen langs de overige elementen van de wijk en bespreken de mogelijkheden van inrichting.
15.10 uur Aan de westzijde van de wijk De Grienden is halverwege een doorkijk. We gebruiken die plek om met de bewoners, die langs het wandelpad wonen, van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor een andere inrichting aan de west- en zuidzijde van de wijk. 16.05 uur De nieuwe wandelroute zou langs en over de ijsbaan kunnen liggen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden. We bespreken die met belanghebbenden en belangstellenden.
16.30 uur Bij de Nassaubrug/Trambrug bespreken we de cultuurhistorische waarde van die plek en de mogelijkheden die in te passen in de wandelroute.
16.40 uur Via de Hoeksche dijk willen we de nieuwe wandelroute verbinden met de route Argusvlinder. We kijken daar naar de mogelijkheden en lopen daarna via het Sterrenplan terug naar ons beginpunt.
17.00 uur Afsluiting.

Het is voor de organisatoren handig als belangstellenden, die mee willen doen, zich uiterlijk 1 oktober 2008 bij voorkeur per e-mail melden bij mevrouw A.M.J de Jong-Vermaas
(Angelic.de.Jong@Binnenmaas.nl). Iedereen die het onderwerp interessant vindt, zich betrokken voelt en ideeën heeft, is van harte welkom om de hele wandeling - of een gedeelte - mee te lopen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl