TROS


Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 02-10-2008
Televisie / Themakanaal
STERREN.NL ACADEMY

zaterdag 4 oktober
Themakanaal - 20.30 uur
zaterdag 11 oktober
Nederland 1 - 12.15 uur

KANDIDATEN STERREN.NL ACADEMY BEKEND

Deze week zijn de drie kandidaten van STERREN.NL ACADEMY door de jury bekend gemaakt. De 19-jarigen Judith Cornelissen uit Wijchen en Peggy Mays uit Nijmegen en de 17-jarige Henk Dissel uit Zeist gaan de strijd met elkaar aan. De kandidaat die aan het einde van de academy de meeste vooruitgang heeft geboekt, wint het felbegeerde platencontract.

STERREN.NL ACADEMY is een programma waarin de kandidaten in tien weken verschillende lessen volgen van professionele coaches. Zo krijgen ze advies van een zangpedagoog en een presentatiecoach en ontmoeten ze verschillende artiesten die vertellen over hun eigen ervaringen.

Onder anderen Wolter Kroes, Jannes, Jan Smit, 3js en Jan Keizer verlenen hun medewerking aan het programma dat een interessant kijkje biedt achter de schermen van het artiestenbestaan.

Met al deze ervaringen op zak gaan de kandidaten ook zelf aan de slag met hun eigen single, videoclip en promotietour.

De presentatie van het programma ligt in handen van Volendammer Kees Tol en de jury bestaat uit producer Edwin van Hoevelaak, artiestenmanager Menno Muis en A&R-manager Sander de Klerk.

STERREN.NL ACADEMY is een multimediaal concept: naast de uitzendingen op televisie en het digitale themakanaal, speelt internet een grote rol. Naast alle afleveringen is er op de site www.sterren.nl/academy ook veel extra beeldmateriaal te vinden. Verder houden de kandidaten hun weblog bij en biedt de site de mogelijkheid voor fans om ook een eigen blog aan te maken.




TROS