Gemeente Winterswijk


Bewegen is LEVEN!

31 juli 2008

Winterswijk - Nog niet de helft van de Nederlanders voldoet aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. 55-plussers vormen hierop geen uitzondering. Toch weet slechts 10 procent van deze doelgroep dat ze te weinig bewegen. De gemeente Winterswijk en STOA spelen hierop in en nodigen alle inwoners van 55 jaar en ouder uit voor de fitheidsdag op zaterdag 4 oktober 2008.

Bewegen is noodzakelijk om lichaam en geest gezond te houden. In sporthal de Pelkwijk wordt 55-plussers vanaf 09.15 uur de mogelijkheid geboden aan een korte wandeltest mee te doen. Op een eenvoudige manier wordt hiermee de conditie bepaald. Daarnaast kunnen de deelnemers deze ochtend kennismaken met verschillende vormen van bewegen en ervaren dat bewegen voor bijna iedereen mogelijk is. Daarbij presenteert het totale sportaanbod in Winterswijk zich.

Fitheidstest
De fitheidstest vindt plaats op zaterdag 4 oktober van 09.15 - 12.30 uur in sporthal De Pelkwijk en kost ¤ 3,- p.p. Deelnemers kunnen zelf bepalen op welke tijd ze deelnemen en aan welke onderdelen zij mee willen doen.

Opgave
Opgave is mogelijk via de sportconsulente van de gemeente Winterswijk: Suzan de Jong, via sdejong@winterswijk.nl of telefonisch via 0543 - 545 555.