Ingezonden persbericht

21 september 2008

4 oktober open dag in dierenasiel Stevenshage

Opbrengst jaarlijkse dierendagcollecte bestemd voor asieldieren.

REGIO - Streek-dierentehuis Stevenshage houdt op zaterdag 4 oktober de jaarlijkse Open Asieldag. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de asieldieren en hun verzorgers. Ook staan er tal van activiteiten op het programma om belangstellenden te informeren en te vermaken.

Stevenshage ontfermt zich jaarlijks over circa duizend honden, katten en andere dieren voor diverse gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek. Het dierenasiel is gevestigd aan de Kenauweg 1 in Leiden.

,,We proberen het publiek een beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de opvang en verzorging van dieren zonder thuis'', zegt asielbeheerder Leen Gottschal. ,,Daarnaast hopen we dat mensen kiezen voor een asieldier als ze een nieuwe huisgenoot zoeken.''

Op 4 oktober kan het publiek rustig rondkijken in de kattenhal en de hondenverblijven. ,,Om te voorkomen dat mensen impulsief een keuze maken, is het tijdens Open Asieldag niet mogelijk om asieldieren mee naar huis te nemen. Zij kunnen zich echter wel laten registreren als belangstellende en dan nemen we later contact met hen op'', vertelt Gottschal.

Op het terrein is van alles te beleven. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, is er een lotenverkoop met mooie prijzen en een rommelmarkt. Verder zetten asielhonden hun beste beentje voor tijdens de demonstraties van hondenschool Dinja uit Voorschoten. Daarnaast is er een informatiemarkt met allerlei dierenorganisaties. Ook zijn er poffertjes en ander lekkers te koop. De opbrengst van alle verkopen gaat naar de asieldieren. Shantykoor 'Het Groene Hart' zorgt voor de muzikale noot.

De Open Asieldag vormt het sluitstuk van de collecteweek, die op 29 september begint en op dierendag eindigt. In Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude proberen collectanten zoveel mogelijk geld op te halen voor de asieldieren. In Leiden zal er op donderdagavond en zaterdag ook op straat gecollecteerd worden.

Fotobijschrift: foto 1: asieldieren willen graag een thuis zónder tralies

Fotobijschrift: foto 2: steun de asieldieren

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl