Gemeente Leeuwarden

= Embargo tot zaterdag 4 oktober, 16.00 uur! =

Gouden Leeuwtje voor Meindert de Wal

Vanwege zijn jarenlange inzet voor met name buurt- en speeltuinvereniging Insulinde ontvangt de heer Meindert de Wal op zaterdag 4 oktober een Gouden Leeuwtje uit handen van wethouder Roel Sluiter. De uitreiking vindt om 16.00 uur plaats in wijkgebouw Insulinde aan de Gaspeldoornstraat 2 in Leeuwarden.

De heer De Wal is in de vijftiger jaren als vrijwilliger betrokken geraakt bij de toneelvereniging van buurt- en speeltuinvereniging Insulinde. Zijn passie was en is het technische gedeelte van het toneel. Het maken van decors en het installeren van belichting is aan hem goed besteed.

Via het toneel werd de heer De Wal op 25 mei 1959 gekozen in het bestuur van de buurtvereniging. Hij was van 25 november 1972 tot 23 maart 1973 tijdelijk voorzitter. Op 10 maart 1975 werd de heer De Wal gekozen tot voorzitter. Deze functie heeft hij kortgeleden neergelegd. Hij blijft echter wel aan als bestuurslid.

Ook was de heer De Wal jarenlang betrokken bij de Speeltuincentrale, lid van de werkgroep LUNATO-kermis en Sinterklaas voor de buurtvereniging.

Als mindervalide, de heer De Wal heeft een visuele handicap, doet hij er alles aan om de belangen van deze groep te behartigen. Moeilijk bereikbare winkels, kantoren en trottoirs worden aan de kaak gesteld.

Vanwege de zeer lange periode van vrijwilligerswerk voor met name de Leeuwarder samenleving ontvangt de heer De Wal de Leeuwarder onderscheiding, het Gouden Leeuwtje.

---



Gemeente Leeuwarden