Lighting Science Group bericht over ontwikkelingen in proces tegen Philips Electronics

04/10/2008 01:53

PR Newswire

NEW YORK, October 4 /PRNewswire/ --
Lighting Science Group Corporation (OTC Bulletin Board: LSCG) (LSG), een bedrijf dat intelligente LED-verlichtingsoplossingen ontwikkelt en integreert, heeft vandaag op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt dat er verdere ontwikkelingen zijn in zijn doorlopende twist met Philips Solid State Lighting Solutions, Inc., Koninklijke Philips Electronics N.V. en Philips Electronics North America Corporation (samen: "Philips").

Op 4 september 2008 heeft het gerechtshof een uitspraak gedaan ten gunste van LSG in reactie op een motie van LSG waarin gevraagd werd om een voorlopig verbod om te voorkomen dat Philips LSG verder schade berokkent. Bij het nemen van zijn beslissing heeft het gerechtshof aangegeven, dat LSG waarschijnlijk zal winnen gebaseerd op de deugdelijkheid van zijn zaak en verklaard dat "het bewijsmateriaal aantoont dat de gedaagden waarschijnlijk vertrouwelijke informatie heeft verkregen tijdens zijn relatie met de eisers ..." Na mondelinge betogen heeft het gerechtshof zijn voorlopige uitspraak bevestigd en de partijen opdracht gegeven om een verzoekschrift in te dienen waarin de voorwaarden uiteengezet worden van de beschikking die LSG van het gerechtshof ontvangt. Verzoekschriften zijn door LSG en Philips ingediend bij het gerechtshof. Een kopie van het besluit is verkrijgbaar bij het Hooggerechtshof van Californië in Sacramento.

Het proces begon in maart 2008, toen LSG een klacht indiende bij het Hooggerechtshof van Californië, in het graafschap Sacramento, waarin onder meer de beschuldiging werd uitgesproken dat Philips vertrouwelijke informatie had misbruikt en zich had ingelaten met oneerlijke handelspraktijken.

LSG is ook met Philips verwikkeld in processen over patenten. In februari 2008 heeft Philips een proces aangespannen tegen LSG inzake een inbreuk op een patent. Die zaak loopt bij het federale gerechtshof in de staat Massachusetts en is in de verkenningsfase. Begin vorige week heeft LSG een motie ingediend bij het federale gerechtshof in Californië om een patent, dat eigendom is van Philips, ongeldig te verklaren en te stellen dat er geen inbreuk op is gemaakt. Philips heeft in die zaak nog geen antwoord ingediend. Daarna heeft Philips eind vorige week een proces aangespannen bij de federale rechtbank in Massachusetts wegens inbreuk op een patent. LSG heeft nog geen antwoord ingediend.

"Wij zijn vol vertrouwen dat LSG elk van deze processen zal winnen en dat de processen onze zakelijke activiteiten niet zullen hinderen", zei John Mitchell, hoofdadvocaat van LSG.

Meer informatie over het geschil is beschikbaar in de openbare processtukken op: http://investor.lsgc.com/financials.cfm.

Over Lighting Science
De Lighting Science Group Corporation (www.lsgc.com) ontwikkelt, ontwerpt en maakt LED-verlichtingsoplossingen voor toepassing door consumenten en professionals en brengt deze op de markt. Deze toepassingen zijn beter voor het milieu en goedkoper in het gebruik dan traditionele
verlichtingsproducten. De systemen voor het beheer van elektriciteit, beheer van warmte, modules, verlichtingsmotoren, regelaars en microelektronica zijn gepatenteerd, of er zijn patenten op aangevraagd. Deze producten zijn zo gemaakt, dat zij verlichting verbeteren, minder energie gebruiken, onderhoudskosten verminderen en het gebruik van gevaarlijke stoffen onnodig maken. Het bedrijf loopt voorop in wereldwijd LED-onderzoek en ontwikkeling van LED-producten en ontwerpt en maakt LED-lampen en -verlichting die klaar zijn voor gebruik. Daarnaast biedt het bedrijf ook op maat gemaakte oplossingen voor architectuur- en artistieke projecten. Lighting Science heeft kantoren in New York (New York), Westampton (New Jersey), Sacramento (Californië), Satellite Beach (Florida), Dallas (Texas), Tokyo (Japan), Goes (Nederland), Buckinghamshire (Engeland) en Sydney (Australië.)

Over LED Holdings
LED Holdings, LLC, is een bedrijf in de portefeuilles van Pegasus Capital Advisors (www.pcalp.com) en bezit een meerderheid van de uitgegeven en uitstaande aandelen van de Lighting Science Group Corporation. Pegasus Capital Advisors is een privé beheerder van aandelenfondsen en heeft kantoren in New York (New York) en Cos Cob (Connecticut.) Pegasus is in 1995 opgericht en biedt kapitaal aan bedrijven in de middenmarkt verspreid over een breed scala van industrieën. Het is in het bijzonder gericht op bedrijven die door een positief effect op het milieu een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij, die bijdragen aan duurzaamheid en gezond leven mogelijk maken.

Bepaalde verklaringen in het persbericht vormen "vooruitblikkende verklaringen" met betrekking tot LSG in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen in verband met de procesvoering van LSG met Philips, inclusief verwachtingen met betrekking tot het resultaat, zijn voorblikkende verklaringen. In sommige gevallen kunt u vooruitblikkende verklaringen identificeren aan de hand van termen zoals "kan", "zal", "zou", "zou moeten", "zou kunnen", "verwacht", "is van plan", "plant", "verwacht", "gelooft", "schat", "voorspelt", "potentieel" of "doorgaat", de negatieve versies van dergelijke termen of vergelijkbaren terminologie. Deze verklaringen zijn slechts voorspellingen. Bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ervoor zorgen dat de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen van die voorzien in de verklaringen, inclusief de onzekerheden die onlosmakelijk verbonden zijn aan procesvoering. Bij het evalueren van deze verklaringen moet u specifiek bepaalde factoren in ogenschouw nemen (waaronder specifiek de onzekerheden verbonden aan procesvoering), die ervoor kunnen zorgen dat onze feitelijke resultaten wezenlijk afwijken van deze vooruitblikkende verklaringen. Lezers moeten de risicofactoren nauwkeurig bekijken, die hierboven en in andere documenten ingediend door LSG bij de Amerikaanse SEC beschreven staan. Lezers worden specifiek verwezen naar de discussie onder "Risk Factors" in de huidige Registration Statements van LSG op Formulier S1.

Web site: http://investor.lsgc.com/financials.cfm
http://www.pcalp.com
http://www.lsgc.com

Joey Marquart, +1-212-704-8133, joey.marquart@edelman.com; CONTACT VOOR INVESTEERDERS: Steve Hamilton, +1-214-382-3650, steve.hamilton@lsgc.com






-