Tweede trainingsdag GP Philip Island DeGraaf Grand Prix Team


Hugo van den Berg (22e) vliegt over winderig Philip Island

Vierde startrij voor Stevie Bonsey (13e) en Danny Webb (15e)

Na het succes van de vrijdag tijdens de Australian Grand Prix was alleen de Nederlander Hugo van den Berg die een goede kwalificatie reed. De Amerikaan Stevie Bonsey en de Brit Danny Webb stelde enigszins teleur na de goede prestaties tijdens de eerste kwalificatie.

In de vrije training van de zaterdagochtend wisten Danny Webb en Stevie Bonsey naar een 13e en 14e tijd te rijden. Bonsey verloor de ketting in deze sessie en Danny Webb maakte een schuiver waardoor het niet de beste sessie voor de Amerikaan en de Engelsman was. Ook Hugo van den Berg had een slechte vrije training en kon maar een twee-tal ronden rijden door een technisch probleem en kon de sessie niet hervatten.

De kwalificatie ging voor Hugo van den Berg vanaf het begin gelijk goed. Voor Van den Berg is de Australische baan nieuw en na de problemen in de vrije training gebruikte de lange tiener de eerste paar ronden om de baan nog beter te leren kennen. Daarna wist Van den Berg aan te haken in een snelle groep en verbeterde zijn rondetijden iedere ronde. De Nederlander eindigde op zijn beste kwalificatie plek tot nog toe zal morgen vanaf de zesde startrij op een 22e startplek aan de race beginnen.

Stevie Bonsey reed in het begin van de kwalificatie goede rondetijden en bevond zich in de top 10. Na de bandenwissel kon de Amerikaan nog wel zijn tijd verbeteren maar zakte terug naar een 13e plaats.

Danny Webb was teleurgesteld over de tweede kwalificatie. Na zijn geweldige tweede startpositie op de vrijdag kwam Webb vandaag niet verder dan de 15e plaats. Webb zal samen met zijn teamgenoot Stevie Bonsey zondag vanaf de vierde startrij de race starten.

Stevie Bonsey (13e, 1:38,848): "Wederom een redelijke dag. Het niet goed maar ook niet slecht. In the ochtendsessie was ik snel en had ik veel zelfvertrouwen. Ik stond bijna de gehele training in de top 7 totdat ik de ketting verloor en de rest van de sessie moest uitzitten. In de kwlaificatie had ik wat veringsproblemen in de achterkant en kon de motor niet rijden zoals ik hem wilde rijden. Toch een 13e plek op de grid. Ik heb een goede start nodig en ik denk dat ik op zijn minst in de top 10 kan rijden tijdens de race."

Danny Webb (15e, 1:38,912): "Dit is niet waar ik op gehoopt had. Het is niet het slechtste resultaat van dit seizoen. Ik heb een goed race ritme en heb het vertrouwen dat ik een goede race kan rijden. Dus met een goede start en een goede eerste ronde kan ik in de juiste groep terecht komen in de race."

Hugo van den Berg (22e, 1:39,960): "Vanochtend in de vrije training had ik een technisch probleem met de motor waardoor ik maar 2 ronden kon rijden. Vanmiddag ging het wel vanaf het begin goed . De eerste ronden van de kwalificatie heb ik gebruikt om de baan beter onder de knie te krijgen. En daarna kwam ik in een mooie groep en kon ik steeds verbeteren. De 22e plek is mijn beste startplek ooit en daar ben ik blij mee. Als morgen de start en de eerste ronden goed lopen kan ik een goede race rijden."