Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na zoekactie

Getuige helpt

Kesteren, 04-10-2008 o Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur kregen surveillerende politieagenten in Kesteren een melding door via de politiemeldkamer. Op de Industrieweg zou bij een bouwmarkt zojuist een fiets zijn gestolen. De looprichting van de verdachte werd ook doorgegeven. Enkele minuten later kregen de agenten te horen dat deze persoon in een auto gestapt zou zijn waarmee hij richting Opheusden reed. De agenten gingen ook meteen die kant op voor verder onderzoek.

In het centrum van Opheusden splitsten de agenten zich op, eentje ging te voet verder en de ander zocht in de omgeving met het dienstvoertuig. Al snel trof één van de agenten de betreffende auto aan en wachtten op de komst van de bestuurder. Even later kwamen twee mannen naar de auto waarvan één voldeed aan het opgegeven signalement van de meldkamer.

De agenten spraken de mannen aan en hielden hen aan op verdenking van diefstal. Het gaat om twee Poolse mannen van 28 en 51 jaar. Zij zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Inmiddels waren al enkele getuigenverklaringen opgenomen waar de verdachten mee zijn geconfronteerd. Met behulp van een tolk vonden de verhoren plaats. De 51-jarige bekende dat hij de fiets inderdaad had meegenomen, maar toen hij gevolgd werd door een getuige, had achtergelaten.

Fiets terug
Een 20-jarige vrouw uit Kesteren deed aangifte van diefstal van haar fiets. Een bekende van haar sprak haar later die middag aan en bracht haar fiets terug die door de verdachte was achtergelaten. De man had gezien dat twee man op het terrein rondliepen. De vrouw heeft haar fiets bekeken, er bleek geen schade aangericht. (08)

Laatst gewijzigd 04-10-2008 11:32 | © Regio Gelderland-Zuid |