Nieuw-Vlaamse Alliantie


Dan toch geen uitgangsexamen voor studenten kinesitherapie (04/10/08)

Studenten kinesitherapie slaken een zucht van verlichting. Er komt dit jaar dan toch geen uitgangsexamen kinesitherapie. Eerder deze week leek het erop alsof dit wel nog het geval zou zijn, doordat er een rekenfout was gebeurd bij de administratie van federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS).

De administratie, de planningscommissie en het kabinet van minister Onkelinx geven nu hun rekenfout toe. Alleen kinesitherapeuten die in het verleden in een private praktijk werkten, worden in rekening gebracht om het quotum te bepalen van het huidige aantal kinesitherapeuten dat mag afstuderen. De andere nummers uit het verleden komen dus vrij, zodat er dit jaar meer kinesitherapeuten in aanmerking komen voor een RIZIV-nummer. Daardoor dient er geen uitgangsexamen te worden georganiseerd.

Om in de toekomst dergelijke chaos en onduidelijkheid te vermijden zal N-VA-Senator Louis Ide bij de start van het nieuwe parlementaire jaar een wetsvoorstel indienen om dat uitgangsexamen voorgoed naar de prullenmand te verwijzen. Hij rekent daarvoor op de steun van alle partijen. Niets is immers zó kafkaiaans als een examen organiseren ná de studies om te zien wie daadwerkelijk na 5 jaar studeren het beroep mag uitoefenen.

Auteur:
Louis Ide
Senator N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be