Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 04-10-2008

Vrouwen gewond bij aanrijding A28
HOOGHALEN Een 24-jarige vrouw uit Assen raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de A28. Volgens getuigen reed de vrouw nogal gehaast, onder meer omdat ze links en rechts aan het inhalen was. Mogelijk heeft de bestuurster op een bepaald moment een ander voertuig geraakt, bestuurt door een 33-jarige vrouw uit Assen, en sloeg twee keer met haar auto over de kop. Beide autos zijn in de sloot tot stilstand gekomen. De twee bestuursters zijn met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 08-180977)

Bestuurder onder invloed negeert stopteken
SMILDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige man uit Leek aangehouden aan de Merelstraat. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 595 ugl. Eerder die nacht hebben agenten een auto staande gehouden in Norg en een 35-jarige bestuurder uit Leek laten blazen. Hij bleek te hebben gedronken en is meegenomen naar het bureau. In het voertuig zat onder meer ook de 42-jarige man, die later werd aangehouden in Smilde. Hij wilde na de eerste controle in Norg verder rijden, maar moest toen ook al preventief blazen. Omdat ook hij te veel had gedronken, moest de auto blijven staan. Later die nacht bleek het voertuig uit Norg te zijn verdwenen. De auto werd door agenten gesignaleerd in de richting van Smilde. De 42-jarige bestuurder negeerde een stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. De man, die niet in het bezit is van een rijbewijs, is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-181034)

Hennepkwekerij aangetroffen in uitgebrande boerderij

RUINERWOLD In de nacht van vrijdag op zaterdag was sprake van een uitslaande boerderijbrand aan het Oosteinde. Meerdere brandweerkorpsen waren aanwezig. Uiteindelijk heeft men de brand gecontroleerd laten uitbranden. Tijdens de brand was niemand in het pand aanwezig. In de boerderij is een hennepkwekerij aangetroffen. Een aantal planten zijn verwoest door de brand en door de bluswerkzaamheden. Ongeveer 1000 planten zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. De rietgedekte boerderij werd verhuurd als bedrijfspand. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. (BPS 08-181060)

Politie zoekt getuigen van overval met bedreiging HOOGEVEEN Een 26-jarige man uit Boxtel is vrijdagmiddag beroofd van zijn geld aan de Korenstraat. De aangever had via het internet een afspraak met een nog onbekende man. Hij zou tweedehands duikapparatuur willen kopen. De verkoper stapte bij de 26-jarige man in de auto en samen zouden ze naar een andere locatie rijden. Plotseling kreeg de aangever een vuistslag in zijn gezicht en werd hij bedreigd. De overvaller nam een niet nader te noemen geldbedrag mee en wist te voet te vluchten. De politie werd gealarmeerd en is direct begonnen met het onderzoek. Zaterdag is onder meer een buurtonderzoek gehouden. Het slachtoffer reed in een blauwe personenauto met een grijze gesloten aanhangwagen met letters op kap. De aanhangwagen is van een verhuurbedrijf.
Het signalement van de dader luidt als volgt. Het gaat om een blanke man van 30-35 jaar, ongeveer 1.85 meter lang, blond/kort haar, hij droeg een bril met een goudkleurig montuur, heeft een normaal postuur en hij was netjes gekleed. De man droeg een witte of beige kleurige blouse, een bruine jas, een donkere (mogelijk bruine) nette broek en hij had een zwarte tas bij zich (een soort van laptoptas). Hij praatte Nederlands met een licht Drents accent. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 08-180959)

Politie houdt komende tijd veelvuldig verkeerscontroles in Norg

NORG De komende tijd houdt de politie iedere dag verkeerscontroles in Norg. Op diverse plaatsen in Norg is momenteel sprake van eenrichtingsverkeer vanwege wegwerkzaamheden. Doordat bestuurders tegen het verkeer inrijden, ontstaat chaos in het verkeer, wat leidt tot onveilige situaties. Agenten hebben donderdag 2 oktober tussen 17.30 uur en 18.30 uur gecontroleerd op de hoek Kerkpad/Kerkhofsdrift. Tien bestuurders hebben een bekeuring gekregen wegens het negeren van het bord eenrichtingsverkeer. Ook op vrijdagmorgen 3 oktober heeft de politie tussen 7.45 uur en 9.45 uur gecontroleerd in dezelfde omgeving. In totaal werden 42 overtredingen geconstateerd. (BPS 08-180744)

Rijden onder invloed
KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige man uit Zwartemeer aangehouden op de Orion. Deze bestuurder van een personenauto blies op het bureau 590 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 181039)
KLAZIENAVEEN Een 35-jarige man uit Klazienaveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 240 ugl. Hij kreeg proces-verbaal. (BPS 08-181032)

HOOGEVEEN Een 19-jarige jongen uit Zuidwolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Rembrandtstraat. Deze bestuurder reed in een personenauto met meerdere inzittenden. Van hem werd een blaastest afgenomen. Op het bureau blies hij 440 ug. (BPS 08-181047)
ASSEN - Een 67-jarige man uit Assen is vrijdagavond aangehouden op de Europaweg-Zuid wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 285 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-181013)

ASSEN Een 22-jarige man uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Noordersingel toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies de verdachte 265 ugl. Een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur was het gevolg. (BPS 08-181042)

415 blaastesten afgenomen tijdens alcoholcontrole ASSEN De politie heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een grote verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in Assen. Tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 3.00 uur zijn van 415 bestuurders blaastesten afgenomen. Een aantal bleek wel te hebben gedronken, maar zat nog onder de toegestane hoeveelheid. Dit leverde een goed gesprek op, maar geen bekeuring. Een aantal bestuurders is bekeurd wegens het niet voeren van de juiste verlichting en het overschrijden van een doorgetrokken streep. (BPS 08-181048)

Niet dragen van gordel leidt tot bekeuring
HOOGEVEEN Ook in Hoogeveen is vrijdagavond gecontroleerd in het verkeer op diverse plaatsen. Van 150 bestuurders is een blaastest afgenomen. Vijf bestuurder bleek te hebben gedronken, maar net niet te veel. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een gordel. (BPS 08-181010)

Hardrijder bekeurd
SPIER Een 40-jarige man uit Makkinga is vrijdagavond op de A28 bekeurd wegens te hard rijden. De man reed na correctie 154 km/uur. (BPS 08-180984)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.