Politie Groningen

Burgernet

Zaterdag 4 oktober 2008

Provincie Groningen, 04-10-2008

Groningen: aangehouden na diefstal

In de Poelestraat werden vrijdagnacht een viertal jongeren aangehouden dat vermoedelijk kort daarvoor aan het Schuitendiep het pand van een studentenvereniging was binnengedrongen. De jongeren waren echter betrapt toen ze drank achter de bar vandaan haalden. De indringers werden door medewerkers van de studentenclub uit het gebouw gezet, maar later bleek dat er toch drank was verdwenen. Een getuige zag bovendien dat een van de jongeren een fiets op het dak van een auto gooide. De politie onderzoekt welke rol de vier verdachten hebben gehad.

Groningen: motorrijder overleden na ongeluk

Een 37-jarige motorrijder uit Groningen is vrijdagavond in een ziekenhuis in de stad overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk eerder de avond op de Diamantlaan in zijn woonplaats. De motorrijder reed omstreeks half zeven in de richting van de Siersteenlaan en was vermoedelijk geschrokken van een automobilist die vanaf tegengestelde richting linksaf een parkeerplaats op wilde draaien. De man kwam waarschijnlijk door te hard te remmen ten val en raakte de stilstaande auto. De motorfiets gleed daarna nog zon vijftig meter door. De politie doet nog nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: man geslagen en beroofd

Een 18-jarige inwoner van Nieuwolda is vrijdagavond bij een supermarkt aan de Oosterhamriklaan door meerdere jongeren mishandeld en beroofd. De man had met een kennis van hem bodschappen gedaan in de winkel en liep buiten langs een groep van zon tien jongeren. Een aantal van hen rende achter de Nieuwolder aan, begon onmiddellijk op hem in te slaan en eiste geld en een telefoon. Het slachtoffer wist er vandoor te gaan nadat de daders een armband van hem hadden afgenomen. De gealarmeerde politie arresteerde in de omgeving van de supermarkt na een korte achtervolging een 15-jarige jongen die mogelijk bij de beroving betrokken is geweest. Vermoedelijk is ook de kennis van het slachtoffer door een aantal jongeren geslagen. De politie doet nader onderzoek.

Groningen: man met mes gestoken

Een uitbater van een cafetaria aan de Muurstraat is zaterdagochtend omstreeks zeven uur bij een ruzie op straat met een mes gestoken. De man raakte niet ernstig gewond maar werd wel in een ziekenhuis opgenomen. De politie arresteerde enkele uren na het incident in het A-kwartier een 31-jarige Groninger en een 17-jarigmeisje. De man zou hebben gestoken, het meisje wordt verdacht van medeplichtigheid. Beiden ontkenden in een eerste verklaring. De politie is met een onderzoek bezig. De aanleiding tot de ruzie is nog onbekend.

Groningen: ex uit woning getrokken

Een 24-jarige bewoner van de Noorderkerkstraat werd vrijdagavond door een aantal personen uit zijn woning getrokken. Het slachtoffer wist op straat diverse klappen af te weren, maar sloeg wel met zijn hoofd tegen een muur. Hij wist uiteindelijk aan zijn belagers te ontkomen door zn huis in te vluchten en de politie te bellen. Het slachtoffer vertelde dat de verdachten wraak wilden nemen omdat hij het beltegoed van de telefoon van zijn ex-vriendin zou hebben verbruikt. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: met drank op achter het stuur

De politie controleerde vrijdagnacht op diverse locaties in de stad bestuurders op alcoholgebruik. In totaal legden 665 weggebruikers een blaastest af. Zes bestuurders zaten dusdanig boven de limiet dat ze werden aanhouden. Twee automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt, zij zaten met een promillage van 1,4 en 2 ver boven het toegestane maximum. Een automobilist had met een promillage van 0,8 niet alleen teveel gedronken, hij was ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Grijpskerk: man aangehouden

Een 43-jarige inwoner van Grijpskerk is vrijdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij aan de Molenstraat een buurtbewoner had mishandeld. Ook zou de man een ruit van de woning van het slachtoffer hebben vernield. Aan het incident zouden problemen in de relationele sfeer ten grondslag liggen. Het 41-jarige slachtoffer hield een gezwollen oog en een pijnlijke nek aan de mishandeling over.

Leek: er vandoor met drank op

Een 27-jarige inwoner van Leek belandde vrijdagavond op het politiebureau nadat hij er bij de Oranjerie met zijn auto vandoor was gegaan. De automobilist had voor een routinecontrole een stopteken van de politie gekregen, deed alsof hij wilde stoppen maar ging er via een voetpad en een grasveld vandoor. Hij vond uiteindelijk zijn Waterloo op het voetpad op de Van Rasquertstraat waar hij moest afremmen voor een man met een hond. De bestuurder bleek met een promillage van 1,55 fors te hebben gedronken. De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van een fiets die de Leekster achterin de auto had liggen. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Leek: aangehouden na mishandeling

Een 16-jarige en een 15-jarige inwoner van Leek werden vrijdagnacht in en bij een jeugdsoos aangehouden na een mishandeling van enkele andere jeugdigen. De slachtoffers werden daarbij geschopt en geslagen. De twee arrestanten zouden deel hebben uitgemaakt van een grotere groep. De slachtoffers zouden zijn mishandeld omdat zij uit een ander dorp afkomstig zijn. Een van de slachtoffers moest door een arts worden behandeld. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Mensingeweer: dronken achter stuur

Een 26-jarige inwoner van Eenrum had vrijdagnacht bij Ranum met zijn auto de hele breedte van de weg nodig om vooruit te kunnen komen. De stoptekens van een achter hem rijdende politieauto bleven onopgemerkt. De man stopte pas in Mensingeweer en bleek zwaar onder invloed. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,8 uit. De man verklaarde ook medicijnen te hebben gebruikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veelerveen: gewond bij vernieling

Een 49-jarige man liep vrijdagmiddag ernstig letsel op toen op de Venneweg in Veelerveen de auto waarin hij zat met een metalen pijp werd vernield door een 47-jarige inwoner van die plaats. De man uit Veelerveen ging volledig door het lint toen hij zijn ex met haar vriend in de straat zag rijden. De man haalde een metalen buis uit zijn wagen en ging daarbij de auto van zijn ex en haar vriend, een 49-jarige inwoner van Scheemda, te lijf. Alle ruiten van de auto werden ingeslagen. De Scheemster werd op zijn arm en in het gezicht geraakt. De beide inzittenden werden eveneens met de dood bedreigd. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd waar hij moest worden geopereerd. De politie arresteerde de 47-jarige Veelerveenster aan het eind van de middag bij zijn woning. Hij is ingesloten.

Winschoten: auto over de kop

Een 52-jarige automobiliste uit Assen reed vrijdagmiddag op de autosnelweg A7 ter hoogte van Winschoten tijdens een mislukte inhaalpoging met haar wagen tegen de vangrail. Zij raakte daarna de auto die ze wilde inhalen, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Enschede. Beide wagens schoten vervolgens van de weg af en belandden in een sloot. De vrouw uit Assen werd met relatief licht letsel naar een ziekenhuis vervoerd. de man uit Enschede bleef ongedeerd. De autosnelweg moest enige tijd worden afgesloten. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Veendam: in de boeien na stopteken

Een 36-jarige inwoner van Veendam raakte vrijdagnacht in gevecht met de politie nadat hij wegens rijden onder invloed was aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid vanaf de Stationsstraat richting de Ommelanderwijk rijden. De man stopte uiteindelijk bij zijn woning waar hij in eerste instantie aan een blaastest meewerkte. Toen deze aangaf dat de bestuurder waarschijnlijk teveel alcohol op had, weigerde de man mee te gaan voor een nader onderzoek. De Veendammer verzette zich en moest geboeid worden afgevoerd. Hij heeft de rest van de nacht in een politiecel doorgebracht.