Politie Haaglanden

Persberichten 4 oktober

Haaglanden, 04-10-2008

Bewoonster overlijdt bij brand in woning
Den Haag Zaterdagochtend 4 oktober om 02.30 uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Cantaloupenburg. De 83-jarige bewoonster is hierbij overleden. Rond half drie kwam de melding van buurtbewoners binnen bij de alarmcentrale, dat er een brandlucht geroken werd bij een woning op de tweede etage. Ter plaatse kon de brandweer de woning niet naar binnen. De deur van de woning werd geforceerd. De woning stond helemaal dicht van de rook, waardoor er geen zicht was en het doorzoeken van de woning bemoeilijkt werd. Uiteindelijk vond de brandweer de bewoonster op bed. Zij was overleden. De brandweer heeft schade aan overige woningen weten te beperken, maar de getroffen woning heeft flinke brand en rookschade. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Op de
1e etage troffen agenten een hennepkwekerij aan. In een ruimte stonden 64 hennepplanten. Hoewel de brand op de bovenste etage woedde onderzoekt de politie of er een verband is met de hennepkwekerij op de etage eronder. De 57-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Veelpleger aangehouden
Den Haag Dankzij een alerte buurtbewoner kon de politie vrijdagavond 3 oktober om 23.00 uur in de Hemsterhuisstraat een 32-jarige Hagenaar aanhouden. De getuige zag dat de man inbrak in een auto en belde direct de politie. Ondertussen volgde hij de inbreker die op aanwijzingen kon worden aangehouden. De man is een veelpleger en wordt maandag 6 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen straatroven
Den Haag/Loosduinen De politie is op zoek naar getuigen van twee straatroven in Loosduinen. Zaterdagochtend om 01.40 uur werd een 23-jarige Hagenaar beroofd van zijn geld. De man liep over de Albardastraat en werd door zes personen aangevallen. Zij beroofden hem van zijn geld en gingen er vandoor. Het signalement is als volgt, Noord-Afrikaans uiterlijk; leeftijd tot 30 jaar. Twee personen droegen een witte capuchon. Kort daarvoor werd in de Lisztstraat een 55-jarige Haagse overvallen. De vrouw werd door een man in de struiken gegooid waarna de dader haar met peperspray bespoot. Hierna nam de circa 17-jarige verdachte haar tas mee. De jongen droeg een trui met een zwart/wit geblokte print. Hij had blond haar met een kuifje aan de voorzijde. Bent u getuige geweest van deze berovingen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen
Voorburg Politieagenten troffen zaterdagochtend 4 oktober om 02.15 uur in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan een ontmantelde hennepkwekerij aan. Agenten namen in het portiek poolshoogte nadat zij een melding kregen dat er iemand over het dak zou lopen. De daktoerist werd niet aangetroffen, wel de kwekerij. Die namen de agenten in beslag. In de woning werd illegaal stroom afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Auto te water
Naaldwijk/Westland Een 53-jarige automobiliste uit De Lier belandde vrijdagavond 3 oktober kort voor middernacht met haar auto te water. De vrouw reed met haar dochter over de Burgemeester Elsenweg en belandde door nog onbekende oorzaak in het water. Moeder en dochter kwamen met de schrik vrij. Niemand raakte gewond. Een takelwagen takelde de auto van de vrouw weer op het droge.

Fikse schade bij aanrijding met drank
Maasdijk/Westland Een 23-jarige automobilist uit Maasdijk veroorzaakte zaterdagochtend om 01.00 uur een aanrijding. De man botste op de Lange Kruisweg achterop een 20-jarige automobilist uit s-Gravenzande. Na het ongeval reed de 23-jarige door. De aangereden man achtervolgde de wegrijdende auto die ter hoogte van de Tuindersweg stopte. De bestuurder rende vervolgens weg en liet zijn passagier achter. Agenten wisten de 23-jarige vervolgens in zijn woning aan te houden. De man had een flikke slok op en blies aan het bureau 845 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie voorkomt diefstal fiets
Delft Dankzij medewerkers van het cameratoezicht kon de politie zaterdag 4 oktober om 01.30 uur twee jonge Delftenaren (13 en 15 jaar) aanhouden. De jongens hadden veel belangstelling voor geparkeerde fietsen aan de Coenderstraat. Aan het bureau verklaarden de jongeren dat zij van plan waren om een fiets te stelen. De kinderen werden overgedragen aan hun ouders.

Auto te water
Delft Vandalen duwden zaterdagochtend 4 oktober om 06.30 uur een geparkeerde auto aan de Geerweg in het water. Brandweerpersoneel constateerde dat de auto leeg was. Omstanders verklaarden de politie dat zij een groepje van vier jongeren lachend hoorden weglopen. Bent u getuige geweest van deze zaak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Moeder en zoon aangehouden
Delft De politie hield vrijdag 3 oktober om 19.45 uur een 55-jarige Delftse en haar 21-jarige zoon aan op verdenking van winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel zag dat de vrouw enkele dvds meenam zonder te betalen. Aan het bureau bleek dat de 21-jaroge zoon van de vrouw niets met de diefstal te maken had. Zijn moeder kreeg een proces-verbaal.

Frontale botsing
Zoetermeer Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets botste vrijdag 3 oktober om 16.45 uur op het fietspad langs de Aziëweg tegen een eveneens 16-jarige fietser. Beiden bestuurders vervoerden een passagier. Alle vier de betrokkenen raakten bij het ongeval gewond. Twee ambulances, een motorambulance en de traumahelikopter verleende ondersteuning bij de hulpverlening. De GGD vervoerde de twee bestuurders naar het ziekenhuis waar zij direct werden geopereerd. De technische ongevallen dienst van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van het ongeval. Over de toestand van de slachtoffers is verder niets bekend.

Minderjarige op gestolen fiets
Zoetermeer Politieagenten zagen vrijdag 3 oktober kort voor middernacht een 14-jarige Zoetermeerder fietsen over de Driekant. De agenten zagen dat het benodigde sleuteltje ontbrak. Uit onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Jongeren aangehouden op bezit van drugs
Zoetermeer De politie hield vrijdagavond 3 oktober kort voor middernacht twee jongeren (19 jaar) aan op verdenking van drugsbezit. Het tweetal gedroeg zich verdacht op de warande waarna agenten het duo controleerden. In hun jas hadden de jongens enkele drugs verstopt. Zij kregen een proces-verbaal.

Diefstal van kratten
Zoetermeer Een 39-jarige Hagenaar nam vrijdagavond 3 oktober om 19.00 uur bij een supermarkt aan de Petuniatuin een grote hoeveelheid lege kratten mee. De man nam ruim 20 lege bierkratten mee en plaatste die in zijn auto. Na de diefstal reed de man weg. Agenten wisten de man te achterhalen en hielden hem aan. Hij kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.