Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen voor belediging

Tiel/Nijmegen, 04-10-2008 o Vrijdagnacht en zaterdagochtend vroeg heeft de politie drie personen aangehouden voor belediging. Eén persoon werd in Nijmegen aangehouden, twee aanhoudingen vonden plaats in Tiel.


* Nijmegen
Mountainbikers van politie zagen vrijdagnacht een fietser zonder licht door rood rijden op het Keizer Karelplein. Tijdens het bekeuringsgesprek begon een andere man zich ermee te bemoeien. Hij werd ondanks aandringen om weg te gaan steeds vervelender en vertoonde baldadig gedrag. Toen hij de agenten ten overstaan van een groepje mensen op straat beledigde, werd hij uiteindelijk aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Nijmegenaar. Naast de bekeuring kreeg hij een waarschuwing verblijfsontzegging.
* Tiel
Rond 04.00 uur 's nachts werden agenten ter assistentie naar een situatie op de Oliemolenwal geroepen. Toen in het uitgaansgebied alles weer rustig was en de agenten weg wilden rijden, vond een jongeman die voor een café stond het nodig om 'vol overtuiging' en duidelijk zichtbaar voor het overige publiek zijn middelvinger naar de politie op te steken. De jongen, van 16 jaar uit Tiel, is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zijn vader, die erbij was, liet duidelijk merken het hier niet mee eens te zijn. Hij kreeg zelf nog een bon in verband met wildplassen.

Zaterdagmorgen rond 08.00 uur kreeg de politie een melding dat een persoon zich vervelend ophield in de Esdoornstraat. De man zou onder het bloed zitten en dronken zijn. Onderweg hoorden de agenten dat er vanaf die straat ook een 112 melding was gekomen van iemand die zei in elkaar geslagen te zijn en een hoofdwond te hebben.
In de straat aangekomen herkenden de agenten ambtshalve een man, die aan zijn hoofd gewond was, die zijn verhaal deed. Hij maakte een agressieve indruk en wilde steeds naar een woning in de buurt. De agenten vorderden dit niet te doen, zij wilden hem daar weg hebben. Toen het leek alsof de man hier, na veel aandringen, gehoor aan gaf beledigde hij de politiemensen in functie zodanig dat zij hem meteen aanhielden. Daarbij pleegde de verdachte, van 29 jaar uit Lieden, verzet. Geboeid is de 29-jarige naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Bij fouillering bleek hij in het bezit van een hoeveelheid harddrugs. Omdat zijn wond bloedde is een arts voor de man gewaarschuwd.
Verder onderzoek werd opgestart. Agenten zijn naar de betreffende woning gegaan om poolshoogte te nemen, daar werden enkele personen aangetroffen. Ook zijn een paar getuigenverklaringen opgenomen. De 29-jarige verdachte is in verzekering gesteld, het onderzoek wordt vervolgd.
(08)

Laatst gewijzigd 04-10-2008 14:58 | © Regio Gelderland-Zuid |