Politie Zuid-Holland-Zuid

4/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-10-2008 o Persberichten district I

MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING IN POSTKANTOOR
DORDRECHT Op vrijdagmorgen 3 oktober heeft de politie een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden in het postkantoor op de Johan de Wittstraat.
De man wilde bij een van de balies geld opnemen, maar dit mislukte. Toen de baliemedewerker, een 52-jarige man uit Dordrecht, aangaf dat de transactie was geweigerd, werd de bezoeker boos en gaf aan dat het automaat niet zou werken. Hierop liep hij scheldend bij de balie weg. De baliemedewerker was daar niet van gediend en liep naar de man om te vragen of het wat rustiger kon. Hierop sloeg de scheldende man de baliemedewerker met zijn vuist in het gezicht. Dit veroorzaakte een bloeduitstorting en een scheur in de wenkbrauw. Tijdens het voorval was de politie gebeld, zodat de man direct kon worden aangehouden. De baliemedewerker heeft aangifte gedaan. De man werd na zijn aanhouding in verzekering gesteld en is na verhoor heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.

SCHIETINCIDENT: VIER VERDACHTEN IN VRIJHEID GESTELD DORDRECHT De vier verdachten die na het schietincident op de Mariënbornstraat van 3 oktober rond 14.10 uur op de Merwedestraat zijn aangehouden, zijn op dezelfde dag in vrijheid gesteld. De vier hadden vermoedelijk niets met het incident te maken. Dat geldt wél voor de 26-jarige verdachte die rond 12.45 uur op de Spuiboulevard werd aangehouden en bij wie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd aangetroffen. Deze man is in verzekering gesteld. Hij wordt verhoord en zal waarschijnlijk het gehele weekend vastzitten. De politie zet het tactisch en technisch onderzoek voort.

GRAPPENMAKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Negen studenten tussen de 19 en 25 jaar uit Delft zijn op 3 oktober op de Laan der Verenigde Naties aangehouden. Ze zaten samen in een busje en waren op weg naar een weekendje weg in de Ardennen. Enkelen van hen vonden het blijkbaar een goed idee nepwapens mee te nemen. Blijkbaar vonden ze het ook leuk om op de snelweg A16 richting Breda de schuifdeur van hun bus te openen, de nepwapens naar buiten te steken en daarmee andere weggebruikers aan het schrikken te maken. Dat lukte: de politie kreeg diverse 112-telefoontjes van mensen die behoorlijk geschrokken waren. Politieagenten van KLPD waren toevallig in de beurt en zetten het busje aan de kant, daarbij geholpen door agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid. De negen werden aangehouden wegens bedreiging en op grond van de Wet Wapens en Munitie. Na verhoor zijn ze allen in vrijheid gesteld. Hun nepwapens lieten ze achter.

MAN VALT EN RAAKT ZWAARGEWOND
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Rotterdam is op 4 oktober na een val zwaargewond geraakt. De man wilde met een ladder het platte dak van een bedrijf aan de Aventurijn opklimmen, toen hij door onbekende oorzaak meters naar beneden viel. De man raakte ernstig gewond en was niet aanspreekbaar. Een arts kwam per traumahelikopter ter plaatse om samen met ambulancepersoneel medische zorg te verlenen. Het slachtoffer is onder spoedbegeleiding van motoragenten naar ene ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Zijn toestand is zorgwekkend.

ZEVEN KRAKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht, een 20-jarige vrouw uit Dordrecht, een 22-jarige vrouw uit Etten-Leur Dordrecht en vier mannen met onbekende leeftijd en woonplaats zijn op 3 oktober op de Celsiusstraat aangehouden. De zeven hadden een bedrijfspand aldaar gekraakt en hadden dat zelf aan de politie doorgegeven. Zij waren van mening dat het pand langer dan een jaar leegstaat, waardoor kraken mág. De politie had echter informatie dat de leegstand korter was en sommeerde de krakers het pand direct te verlaten. Dat werd geweigerd, waarna de aanhoudingen volgden. De kraakactie van 3 oktober volgt op een eerdere van 29 september jl. De eigenaar deed toen aangifte. Op 2 oktober werden toen een man en vrouw aangehouden. De vrouw behoort ook tot de zeven die een dag later werden aangehouden. Of de man ook de groep van zeven behoort is onbekend. Het zevental is na verhoor in vrijheid gesteld.

KLAPPEN BIJ KORFBAL
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is op 4 oktober bij een korfbalwedstrijd op zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer maakte een onschuldige opmerking, die kennelijk in het verkeerde keelgat van de dader schoot. Deze prikte eerst met een vinger in de wang van het slachtoffer en sloeg er daarna op los. Het slachtoffer liep een pijnlijke kaak op en zal zich in een ziekenhuis laten onderzoeken. Hij heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek.