Politie Gelderland-Zuid

Meldingen over crossende motor

Nijmegen, 04-10-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie vanaf de Oude Dukenburgseweg meerdere meldingen van overlast van een crossende motor. Mensen zouden zonder helm op een motor met afgeplakt kenteken rond rijden. De politie is ter plaatse gaan kijken, maar trof in eerste instantie niets aan. Later werden twee auto's aangetroffen met daarin meerdere mensen. Daarna vonden zij onder een afdekzeil een motorfiets. De politie deed verder onderzoek. Vier personen werden aangehouden, twee van hen zitten nog vast.

Op een parkeerplaats bij een flat zagen agenten twee auto's naast elkaar staan met in totaal vijf personen daarin. Onder een zeil lag een motor met een stuurslot. Het motorblok voelde warm aan, er was dus pas nog mee gereden. Navraag leerde dat de motor als gestolen geregistreerd stond. In september dit jaar zou deze in Nijmegen gestolen zijn. Reden voor de agenten om alles grondig te gaan onderzoeken.

Vier aanhoudingen
De agenten zochten contact met een getuige. Even later hielden zij een 21-jarige Nijmegenaar aan als verdachte van diefstal of heling. De man voldeed aan een doorgegeven signalement van dé persoon die op de motor gereden zou hebben. Zowel beide auto's en alle personen werden aan hun kleding onderzocht op zoek naar de sleutel van de motor. In één van de auto's werd divers inbrekerswerktuig aangetroffen, dit is voor onderzoek in beslag genomen. Hierop is een eveneens 21-jarige man uit Wijchen aangehouden. Twee vrouwen die erbij waren, maar zich niet konden legitimeren, zijn aangehouden voor de Wet op de identificatieplicht. Het bleek te gaan om twee vrouwen uit Nijmegen van 20 en 21 jaar. De motor is voor nader onderzoek meegenomen.

Na verhoor zijn de twee vrouwen weer in vrijheid gesteld. Beide 21-jarige mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie gaat nog met de vijfde betrokkene spreken, zijn personalia zijn bekend. Het politieonderzoek gaat verder.
(08)

Laatst gewijzigd 04-10-2008 17:00 | © Regio Gelderland-Zuid |