Politie Twente

Persbericht Politie Twente 4 oktober 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Commotie na aanhoudingen vechtpartij

Haaksbergen

Zaterdagmorgen 4 oktober ontstond voor het politiebureau in Haaksbergen een zeer gespannen situatie. Een groep van tussen de 20 en 30 personen eisten de vrijlating van twee mannen die in verband met een vechtpartij waren aangehouden.

Vrijdagavond 3 oktober om ongeveer 23.05 uur werd gemeld dat op de Zeedijk in Haaksbergen, ter hoogte van het busstation, een vechtpartij gaande was. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was er van een vechtpartij geen sprake meer en rende een aantal personen weg in de richting van de Molenstraat in Haaksbergen.

Een van de achtergebleven personen, een 19-jarige Haaksbergenaar, vertelde dat hij door iemand was geschopt en geslagen,waardoor hij letsel aan zijn gezicht opliep.

Uit een eerste ingesteld onderzoek rees het vermoeden dat het slaan en schoppen mogelijk was gedaan door een 18-jarige jongen uit Haaksbergen. Daarnaast werd duidelijk dat een andere jongen uit de groep die was weggerend, een soort slagwapen uit een auto had gehaald en daarmee had rondgelopen. Vermoedelijk betrof het hier een 20-jarige Haaksbergenaar.
Beide personen konden daarna in Haaksbergen worden aangehouden en ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Kort daarop verscheen bij het politiebureau in Haaksbergen een aantal mensen. Deze groep groeide aan tot tussen de 20 en 30 personen, zowel jongeren als hun ouders, en er ontstond een gespannen sfeer. Vanuit de groep werd de vrijlating geëist van de twee aangehouden verdachten.

Met twee personen uit de groep werd door de burgemeester van Haaksbergen, die ook terplaatse was gekomen, en de leiding van de politie in het politiebureau gesproken. Hen werd uitgelegd wat er zich had afgespeeld en er werd verzocht te trachten de groep die buiten stond rustig te houden en een en ander niet te laten escaleren. Omstreeks 04.30 uur was de rust bij het politiebureau in Haaksbergen teruggekeerd. Naar het gedrag van een aantal mensen binnen deze groep zal een nader onderzoek worden gedaan.

De beide aangehouden verdachten zijn opgesloten en zullen nader worden gehoord. In de loop van zaterdag de 4e oktober is de 18-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 20-jarige is in de loop van zaterdagmiddag na verhoor en het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.
Meerdere aanhoudingen met betrekking tot de vechtpartij van vrijdagavond worden niet uitgesloten en het onderzoek zal verder moeten uitwijzen wat er zich exact heeft afgespeeld.
(08-125373)

---- --